Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CRIZA PESTEI PORCINE. Daea, întrebat dacă garantează cu funcția că oamenii își vor primi banii: Da, cu o condiție! (VIDEO)

CRIZA PESTEI PORCINE. Daea, întrebat dacă garantează cu funcția că oamenii își vor primi banii: Da, cu o condiție! (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 29 Aug 2018, 22:39
Eveniment

În criza declanșată de pesta porcină africană, Ministrul Agriculturii dă vina pe președintele Klaus Iohannis. Petre Daea susține că oamenii afectați, mari fermieri sau simpli săteni, nu-și primesc banii pentru că rectificarea bugetară este blocată.

Mai mult, Daea a ținut și să-i certe pe jurnaliști pentru modul în care tratează subiectul: 

”Un om responsabil nu se ia după zvonuri, cântărește atent cu cadența logicii și cu interesul față de țară ceea ce trebuie făcut. Eu am făcut demersurile respective și sunt dovezi. Am prezentat odată într-o discuție, cu o afirmație nefericită pe care am făcut-o atunci și o regret tot timpul vieții mele și am fost strivit de presă, spunându-mi în fel și-n chip prin interpretări într-un registru cu care dumneavoastră de regulă operați.....

Pe 16 iulie, la Consiliul de Miniștri, cel ce vă vorbește a cerut președinției Austriei să introducă pe agenda zilnică o intervenție a Ministrul Agriculturii din România să spună despre pesta porcină pornind de la considerentul corect de intervenției și ajutor a Comisiei Europene”, a declarat Daea, pentru B1 TV.

Întrebat dacă garantează cu funcția și cuvântul că oamenii își vor primi banii, ministrul a răspuns: ”o întrebare cu un răspuns direct și categoric: da! Sunt hotărâri de guvern, acte normative, care îi obligă pe toți. Cu o singură condiție, pe care o spun cu toată tăria și tot echilibrul care trebuie: această tergiversare a rectificării bugetare i-a adus în această situație pe cei care sunt îndreptățiți să primească bani”.

Petre Daea a mai precizat că nivelul total al despăgubirilor s-ar ridica undeva la 43 de milioane de euro.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Petre Daea
 
 
 
Loading...