Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Petre Daea a găsit vinovatul pentru răspândirea pestei porcine: Factorul uman este cel care duce virusul dintr-o parte în alta

Petre Daea a găsit vinovatul pentru răspândirea pestei porcine: Factorul uman este cel care duce virusul dintr-o parte în alta

Un articol de: B1 TV - 16 Sep 2018, 21:44
Foto: Captură Digi24 Eveniment

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că pesta procină se răspândește acum foarte repede din cauza factorului uman. 

Prezent duminică la Târgoviște, în contextul în care au fost descoperite cazuri de pestă porcină într-o localitate din Dâmbovița, ministrul a spus că nu va ajunge în comuna afectată pentru că nu vrea să intre în focar. 

″Din nefericire, se propagă foarte repede şi acum factorul uman este cel care duce acest virus dintr-o parte în alta, prin neînţelegerea fenomenului, prin grija pe care o are faţă de neamuri să se ducă cu o bucată de carne de acolo de unde a tăiat porcul, fără să fie un control sanitar-veterinar în prealabil″, a spus Daea, notează Știrile Pro TV. 

Referitor la situația din comuna dâmbovițeană Lucieni, ministrul a precizat: ″Ancheta este în derulare. Informaţiile pe care le am conduc, cum s-a întâmplat şi altă parte, la faptul că factorul uman este cel care, din nefericire, propagă acum acest virus, pentru că nu toţi înţeleg, nu toţi realizează că este o boală extrem de periculoasă. Această boală nu se vede, nu se aude, nu se simte, o realizezi numai în momentul în care pune jos animalul. Am discutat cu directorul DSVSA, care mi-a spus că a fost anunţat de vineri de existenţa unui porc mort la gospodăria respectivă, gospodăria avea trei porci, s-a dus acolo, semnele clinice nu arătau ca fiind pestă porcină africană, au luat analize, iată cât de perfid acţionează”.

″Nu merg la Lucieni pentru că nu vreau să intru în focar. Dacă aş merge, ar însemna că eu 30 de zile ar trebui să am o anumită conduită, ceea m-ar priva de posibilitatea de a intra în ţară în anumite unităţi unde nu este pestă. Am încredere în autorităţi, pe de o parte, apoi mă bizui pe cele spuse″, a mai spus Petre Daea.
 

Citeşte mai multe despre:   Petre Daea
 
 
 
Loading...