Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Petre Daea, în timp ce pesta porcină face RAVAGII în România: Carnea de porc e mai IEFTINĂ în prezent! Ce spune ministrul despre focarul din Teleroman

Petre Daea, în timp ce pesta porcină face RAVAGII în România: Carnea de porc e mai IEFTINĂ în prezent! Ce spune ministrul despre focarul din Teleroman

Un articol de: B1.ro - 23 Oct 2018, 12:28
Petre Daea, în timp ce pesta porcină face RAVAGII în România: Carnea de porc e mai IEFTINĂ în prezent! Ce spune ministrul despre focarul din Teleroman Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit luni seară despre preţul cărnii de porc, cu aproximativ două luni înainte de Crăciun.
Oficialul guvernamental a fost întrebat, la TVR 1, dacă preţul cărnii de porc va creşte în următoarea perioadă. Răspunsul lui Petre Daea a fost unul cel puţin surprinzător: el a spus că, din datele statistice, rezultă că, în prezent, preţul cărnii de porc este mai mic decât "acum câteva luni de zile".

"Nu ştiu dacă vom continua această tendinţă. Vom vedea, că preţurile le face piaţa. Noi măsurăm acest lucru şi întrezărim, prin politicile agricole pe care le facem, această tendinţă şi căutăm să o modelăm în direcţia aceasta pozitivă, prin scăderea preţului şi creşterea calităţii, nu numai la carnea de porc, ci la toate produsele agricole", a afirmat Petre Daea, potrivit gandul.info.

Ministrul a vorbit şi despre extinderea virusului pestei porcine în Teleorman.
El a susţinut că prin aruncarea unor resturi de animale în pădurile de la marginea Teleormanului s-a creat un nou focar de pestă porcină, iar numai un om care nu a înţeles care sunt riscurile sau un nesăbuit a putut să facă acest lucru.

"Îmi pun mereu întrebări. Cum poate să ajungă două cadavre de porci domestici în pădure şi tocmai la marginea Teleormanului, la 500 de metri în apropiere de judeţul Olt. Iată că poate un nesăbuit, un om care nu a înţeles, a putut să facă acest rău mare, pentru că a creat un focar. Prin mâna omului am creat un focar şi iată posibilitatea de contaminare a unei zone şi crearea unor serii întregi de probleme, pe de o parte forţa umană, iar, pe de altă parte, costuri pentru acţiunile care trebuie susţinute", a mai spus Petre Daea la postul public de televiziune.

Citeşte mai multe despre:   Petre Daea,   Teleorman