Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Petre Daea ne lămurește asupra efectelor vremii în agricultură: Avem mai mult bine, decât rău

Petre Daea ne lămurește asupra efectelor vremii în agricultură: Avem mai mult bine, decât rău

Un articol de: B1.ro - 25 Mar 2018, 19:14
Petre Daea ne lămurește asupra efectelor vremii în agricultură: Avem mai mult bine, decât rău Foto: Captură Digi24 Eveniment

Ministrul Agriculturii și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația culturilor agricole, după fenomenele meteo extreme care au lovit România în ultimele zile. Totuși, concluzia lui Petre Daea a fost că "e mai mult bine, decât rău".

"În Caraş-Severin nu sunt astfel de probleme, dar avem îngrijorări în partea de nord a ţării, în zona Iaşului, în plantaţiile viticole, dar şi în Dobrogea, pentru cele două specii, cais şi piersic, în mod deosebit la soiul Cardinal. Vom vedea ce va fi după ce trec aceste fenomene, aceste temperaturi scăzute. În laborator şi prin determinările la faţa locului vom constata gradul de afectare şi vom aprecia atunci. Din fericire, e mai mult bine decât rău, pentru că am văzut culturi foarte frumoase de câmp, precum grâul, orzul, rapiţa", a declarat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

El a insistat că fenomenele meteo au decalat programul agricultorilor: ”În această primăvară, s-a întârziat cu ieşirea în câmp, din cauză că s-au decalat fenomenele meteorologice, ne-au împins în apropierea Paştelui. Va fi o perioadă de lucru deosebită în următoarele zile, pentru că fermierii trebuie să introducă sămânţa în câmp pentru culturile care se realizează în această primăvară”
 

Citeşte mai multe despre:   Petre Daea