Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Petre Tobă a luat măsuri preventive în contextul avertizărilor meteo, dar și pentru gestionarea în siguranță a manifestărilor publice

Petre Tobă a luat măsuri preventive în contextul avertizărilor meteo, dar și pentru gestionarea în siguranță a manifestărilor publice

Un articol de: - 15 Iul 2016, 19:25
Petre Tobă a luat măsuri preventive în contextul avertizărilor meteo, dar și pentru gestionarea în siguranță a manifestărilor publice Foto: adevarul.ro Eveniment

Ministrul de Interne Petre Tobă a convocat o videoconferință pentru a stabili măsurile ce trebuie luate în contextul avertizărilor meteorologice și hidrologice, dar și pentru gestionarea în condiții de siguranță a evenimentelor și manifestărilor publice care se vor desfășura în perioada următoare.

Pentru ca fenomenele meteo să nu producă pagube, a fost dispusă activarea comitetelor județene pentru situații de urgență, mobilizarea unor efective suplimentare de intervenție și începerea unor manevre de forțe și mijloace logistice către județele unde există risc de inundații.

Totodată, prefecții au fost atenționați să dispună măsuri preventive de informare a populației și să fie pregătiți să acționeze rapid în cazul apariției unor situații de urgență.

MAI are pregătiți de intervenție aproape 7.000 de pompieri și polițiști pentru a acționa în sprijinul populației. Situația din țară va fi monitorizată permanent de Centrul Național de Conducere Integrată, care funcționează în regim 24 de ore din 24, în sediul MAI”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Referitor la al doilea subiect de pe agendă, Ministrul Petre Tobă a cerut șefilor structurilor operative ale MAI să trateze cu maximă atenție manifestările publice din perioada următoare, dat fiind tragedia care s-a petrecut în Franța.

Citeşte mai multe despre:   MAI,   Petre Toba