Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Philippe Gustin, ambasadorul Franței în România: Franța nu trebuie privită ca model în cazul regionalizării și al căsătoriilor între gay

Philippe Gustin, ambasadorul Franței în România: Franța nu trebuie privită ca model în cazul regionalizării și al căsătoriilor între gay

Philippe Gustin, ambasadorul Franței în România, a afirmat în timpul unei conferințe de presă că Franța nu trebuie privită neapărat ca model în cazul regionalizării sau cel al căsătoriilor între persoane de același sex, relatează Mediafax.

Ambasadorul a declarat că în discuțiile cu oficialitățile locale a fost abordat și subiectul regionalizării și a precizat că țara sa nu are un model pe care să îl propună, însă poate oferi o expertiză.

Am abordat și subiectul regionalizării. Îm această dezbatere extrem de importantă și sensibilă pentru România astăzi, Franța este, ca de obicei, alături de România. Nu avem un model pe care să îl propunem, avem doar o expretiză pe care o putem împărtăși cu rpietenii noștri români”, a precizat Gustin.

Cât despre căsătoriile între persoane de același sex care sunt în curs de legalizare în Franța, Gustin a spus că Parlamentul unui stat are capabilitatea de a decide dacă țara este sau nu pregătită pentru o asemenea dezbatere.

În Franța este un process care a început în urmă cu mușți ani și care a parcurs etape întinse pe mai mulți ani. Dacă urmăriți actualitatea franceză de azi, puteţi vedea că nici această etapă de azi nu este lipsită de dificultăţi. Sunt evoluţii profunde, structurale, care vin să răspundă unor evoluţii din cadrul societăţii şi în acest moment este la latitudinea Parlamentului, la latitudinea legislativului, de a decide dacă ţara este sau nu pregătită pentru o astfel de dezbatere. Un ambasador nu poate spune dacă o ţară este sau nu pregătită pentru acest gen de dezbatere. Repet, trebuie să fie un proces succesiv care să ajungă să fie acceptat de societate în ansamblu. E ca în cazul regionalizării, nu cred că Franţa este neapărat ţara care trebuie privită ca un model în acest sens, dar este interesant să facem o astfel de comparaţie”, a mai spus Gustin.

Remus Cernea, deputat USL, a anunțat, la un moment dat, că ar dori să inițieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali și între persoanele de același sex.

Eu susțin și noi, Verzii, susținem Drepturile Omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru niciun motiv pentru că ar fi femei, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau unei minorităţi sexuale. În Europa foarte multe ţări deja acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de acelaşi sex pe model francez. În Franţa, mai întâi acum cinci ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau la sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind drepturile persoanelor de acelaşi sex de a se căsători”, a declarat Cernea.  

Citeşte mai multe despre:   Franta,   model,   regionalizare
 
 
Loading...