Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Politica pumnului în gură, de Ziua Națională. Tânără amendată la protestul din 1 Decembrie pentru o inscripţie cu celebra expresie anti-PSD (FOTO)

Politica pumnului în gură, de Ziua Națională. Tânără amendată la protestul din 1 Decembrie pentru o inscripţie cu celebra expresie anti-PSD (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 02 Dec 2018, 14:42
Politica pumnului în gură, de Ziua Națională. Tânără amendată la protestul din 1 Decembrie pentru o inscripţie cu celebra expresie anti-PSD (FOTO) Foto: Inquam Photos / Florin Albei Eveniment

O tânără care a protestat de Ziua Națională în Piața Victoriei a fost amendată pentru că a refuzat să-și dea jos o haină ce avea imprimat celebrul slogan anti-PSD.

”Dacă va întrebaţi cu se mai ocupă organele. Aseară, tipa din imagine a fost somată de poliţişti să-şi dea jos geacă, deşi afară erau minus 10 grade, din cauza faptului că haina era inscripţionată. Din cauza că a refuzat, a primit o amendă de 200 de lei, aşa cum se vede şi în facsimil, pe motiv că a încălcat articolele 2 şi 3 din legea 61 din 1991. Articolul doi spune că nu ai voie cu arme, iar 3 că "săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice". Ori, tipa nu făcuse nimic din toate astea. Aşadar, aveţi grijă cu ce va îmbrăcaţi, partidul va verifică şi hainele!”, a scris jurnalista Oana Stănciulescu, pe Facebook.

Foto: Oana Stănciulescu

Foto: Oana Stănciulescu

În vară, autorităţile i-au deschis dosar penal lui Răzvan Ștefănescu, un român care şi-a personalizat numărul de înmatriculare cu celebrul mesaj „MUIEPSD”. Bărbatul a rămas pentru moment și fără permisul de conducere, fapt ce a constituit atunci o reală problemă, dat fiind că în Suedia el lucra ca șofer. Pentru a justifica acest abuz, polițiștii au invocat o prevedere a Convenţiei de la Viena care nu mai era în vigoare din 2016. Ulterior, Poliţia Română a anunţat că agenții s-au pripit. Răzvan Ştefănescu a spus, imediat după clasarea dosarului penal, că aşteaptă scuze dn partea autorităţilor. Încă le așteaptă.
 

Citeşte mai multe despre:   Piata Victoriei,   politie,   Jandarmerie