Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment BOMBA SOCIALĂ a explodat: BANI mai mulți la PENSII de anul viitor! Vezi dacă și tu ești pe LISTĂ!

BOMBA SOCIALĂ a explodat: BANI mai mulți la PENSII de anul viitor! Vezi dacă și tu ești pe LISTĂ!

Un articol de: B1.ro - 23 Noi 2018, 08:42
BOMBA SOCIALĂ a explodat: BANI mai mulți la PENSII de anul viitor! Vezi dacă și tu ești pe LISTĂ! Eveniment

Veşti bune pentru o parte din pensionarii români! Anul viitor fondurile de pensii private ar putea primi contribuţii în valoare de aproape 2 miliarde de euro dacă se va păstra actualul nivel al contribuţiilor.

"Estimăm pentru finalul acestui an să existe aproximativ 11 miliarde de euro active acumulate. În cursul anului următor, apropo de tendinţe şi ce sume ne aşteptăm să intre în sistem, în condiţiile menţinerii actualului procent de contribuţie, ar trebui să ajungem undeva la aproape 2 miliarde de euro contribuţii. Deci ne vom apropia de 13 miliarde de euro ca active în sistem. Din aceste active, din cele existente şi din sumele intrate, undeva la 20% fondurile de pensii le investesc în acţiuni", a afirmat Andreea Pipernea marţi, vicepreşedinte Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), potrivit Agerpres.

Ea a precizat că pe Pilonul II de pensii există 7,18 milioane de participanţi şi 9,99 miliarde de euro euro active nete, iar pe Pilonul III circa 465.000 participanţi şi 425 milioane de euro active nete.

Andreea Pipernea a mai arătat că fondurile de pensii sunt cel mai mare investitor în economia locală în condiţiile în care peste 90% din active sunt investite în economia românească. Acestea deţin 18% din titlurile de stat ale României, circa 7% din datoria publică a ţării. De asemenea, fondurile de pensii au deţineri de 1,7 miliarde de euro la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), asigurând 15% din lichiditate.
 

Citeşte mai multe despre:   Andreea Pipernea,   APAPR,   Pilonul II,   BVB