Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Piperea, după suspendarea judecătoarei Moncea: ANAF-ul a fost mămăligă în dosarul ”Realitatea TV”, dar acum are șansa să ceară plata celor 100 de milioane, adăugate după intrarea în insolvență (VIDEO)

Piperea, după suspendarea judecătoarei Moncea: ANAF-ul a fost mămăligă în dosarul ”Realitatea TV”, dar acum are șansa să ceară plata celor 100 de milioane, adăugate după intrarea în insolvență (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 14 Mar 2018, 16:51
Piperea, după suspendarea judecătoarei Moncea: ANAF-ul a fost mămăligă în dosarul ”Realitatea TV”, dar acum are șansa să ceară plata celor 100 de milioane, adăugate după intrarea în insolvență (VIDEO) Eveniment

Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis miercuri suspendarea pentru 6 luni din magistratură a judecătoarei Mariana Moncea, cea care de 7 ani judecă dosarul insolvenței Realitatea Media. 

Avocatul Gheorghe Piperea susține că această decizie, chiar dacă nu este executorie și poate fi atacată, este un bun prilej pentru ANAF să înceteze să mai fie o ”mămăligă”, să facă cerere de recuzare a judecătoarei și să ceară plata celor aproape 100 de milioane de lei, care s-au adăugat după intrarea în insolvență. Dacă nu, să se facă cerere de trecere în faliment.

”Ce sugerez eu Fiscului, care a fost foarte mămăligă în acest dosar, este că are această decizie care, chiar dacă nu e executorie, îi dă posibilitatea să facă cereri de recuzare, dacă va mai avea judecătoarea tupeul să apară în dosar, și va avea tupeul. De asemenea, e momentul să ceară plata celor aproape 100 de milioane de lei care s-au adăugat după intrarea în insolvență și dacă nu, să se facă cerere de trecere în faliment”, a declarat Piperea, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Avocatul a punctat faptul că trecerea la faliment nu înseamnă închiderea televiziunii, ci că ”iei activele în stare de funcționare și le pui în mâinile cuiva care chiar vrea să facă televiziune, nu câmp tactic”. 

Întrebat dacă Realitatea TV face parte din câmpul tactic, Gheorghe Piperea a răspuns: ”e, na! Vreți să spuneți că nu știți? Evident că da!”

Referitor la cazul Moncea, Piperea a mai spus că atunci când judecător este suspendat, trebuie să se retragă de bună voie din dosarele pe care ar trebui să le soluționeze. Dacă nu o face, fiecare parte din dosar, dacă vrea, poate cere ieșirea acesteia din dosar, printr-o recuzare. Într-un astfel de context se poate ajunge inclusiv la reluarea proceselor. 

Piperea a mai spus că în cazul ”Realitatea TV” sunt nu mai puțin de 400 de persoane care pot cere recuzarea, unele dintre ele trecând prin situața neplăcută de a nu primi indemnizațiile de creștere a copilului pentru că ”patronul” lor ”n-a avut chef” să le plătească toate contribuțiile la stat. 
 

Citeşte mai multe despre:   Gheorghe Piperea,   Mariana Moncea,   Realitatea TV,   CSM