Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Plagiatorii se cred victime ale persecuției politice". Pleșu: Acest domn pe care nu-l creditez să scrie corect nicio pagină de „dictando“ este doctor

"Plagiatorii se cred victime ale persecuției politice". Pleșu: Acest domn pe care nu-l creditez să scrie corect nicio pagină de „dictando“ este doctor

Un articol de: - 08 Aug 2016, 15:48
"Plagiatorii se cred victime ale persecuției politice". Pleșu: Acest domn pe care nu-l creditez să scrie corect nicio pagină de „dictando“ este doctor Eveniment

Prezumţia de nevinovăţie e un drept al oricărui cetăţean din ţările democratice, dar să te declari nevinovat când ai fost prins la furat...ăsta e tupeu, este de părere Andrei Pleșu, făcând referire la politicienii plagiatori.

“M-am plictisit să tot inventariez caraghioslîcurile lui Victor Ponta. Poate că dacă urca mai răbdător treptele carierei, ar fi binemeritat, la maturitate, vreo onorabilă funcţie publică. Dar el a fost „urcat în copac“ înainte de vreme. Şi s-a smintit”, scrie Pleșu într-un artciol pentru Adevărul.

Scriitorul susține că este mai “sănătos” ca Ponta să-și recunoască greșelile tinereții, dând astfel o șansă carierei sale politice.

“Or iată că e prins cu mîţa-n sac. A copiat, ca un corigent oarecare, zeci de pagini din teza sa de doctorat. El, sau cei pe care i-a plătit s-o scrie. Ar fi fost simplu să recunoască şi să-şi ceară scuze. Ar fi recuperat, astfel, niţică onorabilitate, ar fi arătat o fărîmă de bună cuviinţă, un dram de onestitate. Asemenea lucrui s-au întîmplat şi la case mai mari”, afirmă scriitorul.

Fostul premier nu este singurul plagiator. Și Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, a fost prins cu mâța-n sac.

„Insul m-a amuzat de multe ori prin apariţiile sale. (...) Ei bine, aflăm cu stupoare că acest domn pe care nu-l creditez să scrie corect nicio pagină de „dictando“ este doctor. Ba chiar conduce doctoratele altora”, afirmă autorul.

“Să fie clar: plagiatorul e „victima inocentă“ a unui „atac politic“, a unei „execuţii mafiote“, gîndite perfid de politruci, comunişti, securişti, băsişti, klausiohannişti etc. Sar la bătaie şi prietenii plagiatorului. Ioan Rus vede lucrurile în mare: de la Aristotel şi Platon, de la Newton la Einstein, toţi au plagiat! Aşa că a se slăbi! Să se termine odată cu derbedeii care, cînd te văd furînd găina vecinului, strigă în gura mare că eşti hoţ! Nu eşti hoţ. Pe vremea „formaţiei“ tale, furtul găinii din ograda de-alături era îngăduit. Nu se inventase găina proprie. Doar comuniştii şi securiştii şi mafioţii nu ştiu asta”, conchide Andrei Pleșu, într-o notă ironică.

 

Citeşte mai multe despre:   doctorat,   Victor Ponta,   Oprea