Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum arată plămânii unui tânăr infectat cu noul coronavirus: La 28 de ani a fost intubat în trei zile (FOTO)

Cum arată plămânii unui tânăr infectat cu noul coronavirus: La 28 de ani a fost intubat în trei zile (FOTO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 26 Mar 2020, 11:09
FOTO: Twitter Eveniment

Un medic din Spnia a publicat o serie de imagini cu plămânii unui tânră de 28 de ani, infectat cu noul coronavirus. Medicul atrage atenția populației supra pericolului pe care virusul îl reprezintă, dar și a rapidității cu care acționează. Tânărul în vârstă de 28 de ani, a fost intumbat în doar 3 zile de la convfirmarea prezenței virusului SARS-CoV-2, relatează Digi24.ro.

„Pentru cei care cred că sunt nemuritori și continuă să iasă în parc fără să acorde atenție ordinului de a rămâne acasă, acestea sunt radiografiile unui băiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensivă în spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medical pneumolog din Spania la imaginea de pe Twitter cu cele două radiografi ale tânărului.

Prima imagine este realizată în ziua 12, iar cea de-a treia în ziua cu numărul 15.

 

Dr. Beatrice Mahler, menagerul Institutului de pneumofiziologie Marius Nasta sin București, a explicat pentru Digi 24 ce se întâmplă cu plămânii, ăn cazul tinerilor bolnavi de COVID-19. „Atunci când ajungem la o formă severă de boală, atunci când vorbim de o agresiune asupra plămânului și de un sindrom de detresă respiratorie acută, manifestarea este identică. Vârsta poate să fie un avantaj în sensul că poate să ajute să depășim acel moment, dacă suntem într-o secție de terapie intensivă, suntem ventilați mecanic, pentru că toate celelalte organe se presupune că sunt sănătoase și pot să susțină momentul critic prin care trece organismul. De aceea, rata de mortalitate este mai mare la cei vârstnici, pentru că boala apare pe un organism bolnav, cu o inimă care are probleme, un ficat bolnav, și atunci depășirea momentului este critică.” a explicat aceasta.

 

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus