Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Plângere penală împotriva conducerii Colegiului „Gheorghe Șincai” pentru că nu a raportat un caz de COVID, ceea ce a dus la intrarea în scenariul roșu de funcționare

Plângere penală împotriva conducerii Colegiului „Gheorghe Șincai” pentru că nu a raportat un caz de COVID, ceea ce a dus la intrarea în scenariul roșu de funcționare

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Oct 2020, 18:39
Plângere penală împotriva conducerii Colegiului „Gheorghe Șincai” pentru că nu a raportat un caz de COVID, ceea ce a dus la  intrarea în scenariul roșu de funcționare Foto: Facebook / Gheorghe Sincai Eveniment

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 anunță că membrii ai Direcției Corp Control au efectuat, joi, un control la Colegiul „Gheorghe Șincai”, ca urmare a mai multor sesizări făcute de părinți și copii.

În urma controlului, membrii ai Direcției Corp Control din cadrul Primăriei Sectorului 4 au constatat faptul că persoanele din conducerea unității de învățământ menționate nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situație care ar fi generat, conform cadrului normativ în vigoare, intrarea în scenariul roșu de funcționare.

 

 

Plângere penală împotriva conducerii Colegiului „Gheorghe Șincai”

 

 

„Ca urmare a mai multor sesizări primite din partea unor părinți ai copiilor înscriși la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, membrii ai Direcției Corp Control din cadrul Primăriei Sectorului 4 au efectuat, astăzi, un control în urma căruia s-a constatat faptul că persoanele din conducerea unității de învățământ menționate nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situație care ar fi generat, conform cadrului normativ în vigoare, intrarea în scenariul roșu de funcționare”, transmite instituția într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor obținute de membrii Corpului de Control, acest aspect era cunoscut la nivelul Consiliului de Administrație al școlii încă de ieri, 30 septembrie2020.

„Întrucât acest aspect contravine tuturor normelor legale și sanitare aplicabile, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus ca împotriva conducerii colegiului să fie înaintată, în regim de urgență, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, se mai arată în comunicat.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

De asemenea, reprezentanții Primăriei spun că în timpul activității, angajații autorității locale au fost agresați verbal de către directorul adjunct și directorul colegiului în încercarea de a bloca activitățile de control.

„Având în vedere faptul că în timpul activității, angajații autorității locale au fost agresați verbal de către directorul adjunct și directorul colegiului în încercarea de a bloca activitățile de control, aceștia vor depune, în cursul zilei de mâine, 2 octombrie 2020, plângeri penale pentru ultraj.

Având în vedere nevoia de a gestiona în timp util toate măsurile preventive și de combatere a efectelor pandemiei cu Covid - 19, adresăm conducătorilor tututor unităților de învățământ un apel la responsabilitate și rugămintea de a raporta în timp real fiecare confirmare a infectării cu SARS-COV-2 în rândul elevilor și al angajaților școlilor”, mai spune Primăria Sectorului 4.