Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Plângerea lui Șova privind pierderea contractului Bechtel, trimisă la Parchetul General

Plângerea lui Șova privind pierderea contractului Bechtel, trimisă la Parchetul General

Un articol de: B1 TV - 10 Oct 2013, 11:01
Plângerea lui Șova privind pierderea contractului Bechtel, trimisă la Parchetul General Foto: evz.ro Eveniment

Contractul Bechtel este căutat de Parchetul General, după ce DNA şi-a declinat competenţa în acest caz. Procurorii anticorupţie au trimis plângerea făcută de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, Dan Șova, la Parchetul General.

Ministrul a sesizat dispariţia contractului încheiat de compania americană cu statul român, la DNA pe 21 august 2013.  Tot atunci, ministrul a pus la dispoziţia procurorilor corespondenţa purtată de instituţia pe care o conduce cu celelalte autorităţi privind situatia acestui contract.

„DPIIS a depus la DNA plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu privind protecția informațiilor clasificate, constând în lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire și finanțare a autostrăzii Brașov - Cluj - Borș, încheiat între Statul Român prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și compania americană Bechtel International, precum și a tuturor documentelor subsecvențe acestui contract”, a transmis ministerul într-un comunicat.

Plângerea penală cere ca în situația în care se va dovedi că faptele care au condus la lipsa/refuzul de punere la dispoziție a acestui document îmbracă forma unei alte infracțiuni să se dispună atragerea răspunderii penale, după caz, pentru infracțiunea de distrugere, furt sau abuz în serviciu contra intereselor publice, se mai preciza în comunicat.

Plângerea a fost depusă la DNA fiind vorba de o infracțiune de serviciu care poate aduce Statului Român pagube însemnate, mai mari de 1 milion de euro, ținând cont de valoarea contractului cu Bechtel.

Citeşte mai multe despre:   contract,   Dan sova,   disparitie,   Parchetul General