Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Planul preoților români care au furat mâna Sfântului Haralambie: Aveau asupra lor oseminte din gropi comune de la Aiud

Planul preoților români care au furat mâna Sfântului Haralambie: Aveau asupra lor oseminte din gropi comune de la Aiud

Un articol de: - 09 Oct 2015, 16:13
Planul preoților români care au furat mâna Sfântului Haralambie: Aveau asupra lor oseminte din gropi comune de la Aiud Foto: crestinortodox.ro Eveniment

Preoţii arestaţi în Grecia fiindcă ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la o mănăstire aveau cu ei oseminte ale unor martiri, luate din gropile comune de la Aiud, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sătmarului spunând că le-au luat ca să cumpere o raclă, "dar nu au gândit cum trebuie acţiunea".

"Vineri, s-au trimis adeverinţe în Grecia pentru fiecare dintre cei trei preoţi, ni s-au cerut de către o doamnă care este ghidul grupului de pelerini, pentru că este un proces şi aveau nevoie de o dovadă potrivit căreia sunt angajaţi ai Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Din ce ni s-a transmis, 99% vor fi eliberaţi pentru că sunt nevinovaţi. Sunt reţinuţi de Poliţia din Grecia din ceea ce ştim. Mai ştim şi că aveau asupra lor oseminte luate din gropile comune de la Aiud ale martirilor, foşti deţinuţi politici ai închisorii de acolo, pentru care nu aveau acte de provenienţă, şi s-au cerut documente şi de la Aiud care urmează să le fie trimise", a declarat Ştefan, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, cei trei preoţi au luat osemintele ca să cumpere o raclă în care să le pună, "dar nu au gândit această acţiune cum trebuie”.

Trei preoți ai Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului au fost suspendați de la slujire pentru că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la o mînăstire din Grecia.

De altfel, cele trei persoane au fost arestate, Patriarhia fiind anunțată de autoritățile elene prin intermediul Mitropoliei de Kalavrita - Grecia.

"Cei trei preoţi cercetaţi de autorităţile elene, care fac parte din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei şi lămurirea situaţiei. Această decizie este în conformitate cu articolul 63, aliniatul 2, din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. La revenirea în ţară, situaţia celor trei preoţi va fi cercetată de autorităţile bisericeşti competente", a anunțat Patriarhia Română.

Preoții se aflau în pelerinaj, în Grecia, cu un grup de circa 40 de persoane.

Citeşte mai multe despre:   moaste,   Grecia,   Preoţii