Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Platforma de vaccinare se modifică. Au fost adăugat noi criterii de eligibilitate și o serie de schimbări pentru angajatori

Platforma de vaccinare se modifică. Au fost adăugat noi criterii de eligibilitate și o serie de schimbări pentru angajatori

Un articol de: Maria Zărnescu - 21 Ian 2021, 12:32
Platforma de vaccinare se modifică. Au fost adăugat noi criterii de eligibilitate și o serie de schimbări pentru angajatori foto: Pixabay Eveniment

Platforma națională dedicată înscrierii la vaccinarea anti-COVID se modifică, după cum a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. CNCAV a decis ca un angajator să poată programa un anumit număr de angajați, mai exact 25% dintre aceștia, într-o singură zi, iar restul locurilor, într-un procent de aproximativ 75% să fie alocate persoanelor vulnerabile.

Persoanele înscrise de către angajator se vor putea loga individual, pe baza CNP-ului. Iată și lista persoanelor care se pot imuniza în cea de-a II-a etapă a campaniei de vaccinare. 

 

Angajatorii vor putea programa un număr limitat de persoane pe zi

 

„Ieri, 20 ianuarie a.c. a fost aprobată hotărârea de modificare a Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au transmis către echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) noile cerințe operaționale în baza cărora să fie modificată platforma de programare și posibilitatea de implementare a unor noi funcționalități, care să prioritizeze vârstnicii și persoanele vulnerabile, astfel încât pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75% persoanelor vulnerabile. Modificările solicitate vor fi puse în producție în următoarele zile, după dezvoltare și o scurtă perioadă de testare.

Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a.

Această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanțul de aprovizionare din Uniunea Europeană de la companiile farmaceutice spre România, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare și, implicit, pentru rapel este o situație întâlnită și în alte țări europene, astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcție de stocurile existente la momentul respectiv”, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.