Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Platforma pentru programare la vaccinarea anti-COVID-19 a fost picată timp de două ore. Numărul de telefon, indisponibil

Platforma pentru programare la vaccinarea anti-COVID-19 a fost picată timp de două ore. Numărul de telefon, indisponibil

Un articol de: Andrei Vlad - 15 Ian 2021, 15:47
Platforma pentru programare la vaccinarea anti-COVID-19 a fost picată timp de două ore. Numărul de telefon, indisponibil Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Eveniment

Platforma pentru vaccinarea anti-COVID-19 s-a blocat imediat după ora 15:00, în cursul zilei de 15 ianuarie 2021, când s-a dat oficial startul la cea de-a doua etapă a campaniei.

UPDATE 18:15 - STS oferă noi precizări, prin care anunță remedierea problemelor tehnice:

„În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă și poate fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinare.

Procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.

Precizăm faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice. Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze".

UPDATE 17:45 - Platforma funcționează, însă au fost raportate mai multe probleme cu privire la numărul de pe telefon afișat pe site. Cei care au sunat nu au putut lua legătura cu operatorii. Timp de două ore a fost indisponibilă platforma pentru programare la vaccinare. 

UPDATE 16:00 - Biroul de presă al STS a oferit precizări pe marginea acestui subiect:

„Referitor la funcționarea platformei naționale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:

Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.

Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare".

 

Serverele au picat într-un moment total nefericit pentru cei interesați să se vaccineze anti-COVID-19, în etapa a doua. Site-ul este dezvoltat de STS.

 

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19