Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Platforma pentru vaccinarea COVID. Ghid pentru înregistrarea persoanelor juridice: pașii pentru programarea angajaților unei firme

Platforma pentru vaccinarea COVID. Ghid pentru înregistrarea persoanelor juridice: pașii pentru programarea angajaților unei firme

Un articol de: George Lupu - 22 Ian 2021, 15:04
Platforma pentru vaccinarea COVID. Ghid pentru înregistrarea persoanelor juridice: pașii pentru programarea angajaților unei firme Eveniment

Platforma pentru vaccinarea COVID. Ghid pentru înregistrarea persoanelor juridice: pașii pentru programarea angajaților unei firme Orice contabil sau persoană care deține un certificat digital calificat și are împuternicire să reprezinte legal o anumită firmă poate să înscrie acea persoană juridică în platforma de vaccinare anti-COVID și apoi să programeze angajații acesteia spre vaccinare.

 

Pașii pentru utilizarea platformei de către persoanele juridice

 

Secțiunea va fi accesată de utilizator din partea din dreapta-sus a platformei. Utilizatorul accesează secțiunea, iar sistemul deschide interfața cu funcționalitățile principale - Înscrie persoană juridică și Înrolează-te la o persoană juridică.

Cele două funcționalități sunt afișate doar pentru utilizatorii care nu au înregistrat nici o persoană juridică pe cont!

Pentru utilizatorii care au înregistrat cel puțin o persoană juridică pe contul creat prin email, secțiunea Gestionare Persoane Juridice cuprinde următoarele funcționalități:

Înscrie persoana juridică

Vizualizează persoana juridică - listate sub forma:

DenumireDorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Cod de înrolare

Vizualizare solicitările de înrolare la o persoană juridică listate sub forma:

Nume

Prenume

Dată solicitare

Dată decizie

Denumire

Status

Acțiuni

 

Oricine vrea să folosească platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID trebuie mai întâi să-și creeze un cont.

După crearea contului și autentificarea pe baza adresei de e-mail, reprezentantul firmei își configurează profilul prin introducerea corectă a datelor proprii de identitate.

 Ulterior, citește și acceptă politica de utilizare. Fiecare cont are asociat un număr de telefon, care se verifică prin introducerea codului format din 6 cifre, primit prin SMS.

Următorul pas constă în înscrierea persoanei juridice în platformă prin accesarea meniului „Gestionare persoane juridice”.

După ce accesezi acest meniu, pagina deschisă îți va arăta 2 opțiuni:


- una îți permite să te înrolezi tu la o persoană juridică pentru a putea crea, modifica și șterge programări

- iar cea de-a doua și cea care ne interesează îți permite să înscrii/înrolezi în platformă o persoană juridică. Apasă pe această opțiune!

În primul tab al paginii care se deschide, se introduce Codul Unic de Înregistrare (CUI) sau Codul de identificare fiscală (CIF) pe baza căruia sistemul validează faptul că persoana juridică se încadrează în etapa a II-a de vaccinare. Noi am luat ca exemplu o Unitate Militară, al cărei CUI l-am anonimizat.

Ulterior, se selectează grupa de risc a persoanei juridice și apoi diviziunea grupei de risc.

Următorul pas este să apeși pe butonul "Descarcă model de declarație" și aplicația STS va genera automat o declarație privind reprezentarea persoanei juridice, care se semnează cu certificat digital calificat de către reprezentantul împuternicit și se încarcă în sistem.

 

Valeriu Gheorghiță, explicații despre platforma de vaccinare

 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit, joi, pentru B1 TV, despre problemele platformei de vaccinare. 

''Platforma, din punct de vedere tehnic, nu a avut problemele. Au fost câteva perioade în care s-au înregistrat persoanele cu dificultate, mai greu, pentru că sunt activități de implementare ale unor noi funcționalități, în timp ce ea este în producție. Este foarte greu acest lucru în timp ce o platformă este în producție. În cursul zilei de ieri erau peste 30.000 de persoane pe secundă care accesau platforma. Este o platformă foarte accesată. Rezistă din acest punct de vedere, însă având în vedere că ea transmite informații și preia informații din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor apar deficitele de sincronizare.'', a spus acesta. 

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19