Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Plenul CSM a solicitat Guvernului amânarea intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă

Plenul CSM a solicitat Guvernului amânarea intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă

Un articol de: - 23 Aug 2012, 11:56
Plenul CSM a solicitat Guvernului amânarea intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă Foto: finantistii.ro Eveniment

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în cadrul ședinței de joi, să solicite Guvernului amânarea datei de intrare în vigoare a Codului de Procedură Civilă, stabilită pentru 1 septembrie.

CSM consideră că mai întâi trebuie asigurat necesarul de resurse umane şi infrastructura cerute de aplicarea prevederilor noului cod.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii solicită Guvernului României care se va întruni azi, 23 august 2012, în şedinţă pentru discutarea rectificării bugetare, reconsiderarea datei intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă care să se situeze după momentul la care va fi asigurat necesarul de resurse umane şi infrastructura cerute de aplicare prevederilor noului cod", se arată într-un comunicat de presă al CSM, citat de Mediafax.

Consiliul Superior al Magistraturii apreciază ca inoportună intrarea în vigoare la 1 septembrie 2012 a noului Cod de Procedură Civilă, invocând "lipsa unei finanţări corespunzătoare, care să asigure un suport eficient procesului de implementare la nivelul instanţelor din România".

Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii propune rediscutarea, "cu toţi factorii responsabili, în termeni realişti", a calendarului de implementare, astfel încât demersul să fie "sustenabil din perspectiva necesarului de resurse umane şi infrastructură cerute de aplicarea prevederile noului cod".

Citeşte mai multe despre:   sedinta