Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pleşu: Sunt perplex că un personaj atât de nelalocul lui ca Ponta a putut să joace un rol în politica românească

Pleşu: Sunt perplex că un personaj atât de nelalocul lui ca Ponta a putut să joace un rol în politica românească

Un articol de: - 30 Iun 2016, 18:39
Eveniment

Scriitorul Andrei Pleşu se declară "perplex" în fața unei situații în care un personaj ”atât de nelalocul lui” cum este Victor Ponta a jucat un rol în politica românească. Mai mult acesta se arată stupefiat de faptul că fostul premier s-ar putea reîntoarce pe scena politică, în pofida unor dezonorante probe de inadecvare.

Andrei Pleşu a comentat, într-o declaraţie pentru agenţia de presă News.ro, decizia de plagiat pentru teza de doctorat a lui Victor Ponta și măsurile pe care Ministerul Educației urmează să le ia.

S-a întâmplat un lucru normal, care trebuia să se rezolve prompt, prin procedurile academice curente, la vremea când s-a produs frauda. Faptul că a fost nevoie de atîta tapaj  pentru a se ajunge la o constatare de ordinul evidenţei arată că trăim, pe mai multe planuri, într-o dezordine cronică. Domnul Ponta a avut o ocazie în plus  să se facă de râs cu declaraţii de tipul « Pe vremea mea nu se indicau sursele», ceea ce arată nivelul lui universitar şi intelectual. O ocazie să se facă de râs a avut şi comisia din 2012,  care s-a străduit împotriva argumentelor unor specialişti să îl scoată nevinovat. Cât despre reacţia de-acum a fostului prim-ministru, ea este în linia trivialităţii şi a confuziei morale şi mentale cu care domnia sa ne-a obişnuit. Ideea că profesioniştii care îţi dovedesc furtul sunt «politruci»  este de natură să mă lase – a câta oară? – perplex că  un personaj atât de nelalocul lui a putut să joace un rol în politica românească şi s-ar putea să mai joace”, a argumentat Andrei Pleşu.

Victor Ponta a comentat, cu sarcasm,  decizia luată, joi, de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a-i retrage titlul de doctor, anunţând că, astfel, ”tehnocraţii au rezolvat principala problemă a ţării”. De asemenea, fostul premier susține că își va face “o nouă teză de doctorat cu tema <>". (Detalii AICI)

 

 
Loading...