Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ploi acide la graniţa României cu Bulgaria. Cauza: Războiul din Libia sau criza nucleară din Japonia?

Ploi acide la graniţa României cu Bulgaria. Cauza: Războiul din Libia sau criza nucleară din Japonia?

Un articol de: - 01 Apr 2011, 09:37
Ploi acide la graniţa României cu Bulgaria. Cauza: Războiul din Libia sau criza nucleară din Japonia? Foto: wallpapere.wallpaperstock.net Eveniment

La graniţa dintre Bulgaria şi România, au căzut ploi acide, în cantităţi mari, informează Ştirile Pro TV. Meteorologii bulgari susţin că norii care au adus ploaia acidă, s-au format în zona mediterană, de unde decolează avioanele care participă la bombardamentele din Libia, şi nicidecum nu vine din Japonia.

Autorităţile române confirmă ploile, dar spun că norul acid nu s-a descărcat pe teritoriul României.

Institutul de Meteorologie din Sofia a anunţat ploaia acidă de la graniţa cu România, care a avut un PH sub 5,6, potrivit reprezentanţilor institutului.

Ploi cu aciditate mai mare, având PH de 4,9, respectiv 4,5, au fost înregistrate în oraşele Vidin, Loveci, Karnobat, Burgas şi Silven.

Specialiştii români spun că norul nu a ajuns în România, deoarece a venit dinspre Grecia, a traversat Bulgaria şi s-a diminuat treptat, şi că vor mai veni şi alţi nori dinspre Grecia, dar vor avea acelaşi traseu, care ocoleşte ţara noastră.

Miercuri a plouat în judeţele Giurgiu, Teleorman, Constanţa şi Mehedinţi, însă ploaia nu a fost acidă.

Specialiştii spun că există totuşi un pericol, deoarece particulele acide rămase în urma ploii pot fi purtate de vânt pe distanţe de zeci de kilometri.

Precipitațiile acide apar de obicei în situațiile în care emisiile de bioxid de sulf sau de oxid de azot sunt emise în atmosferă, fac obiectul unor transformări chimice, și apoi sunt absorbite de picăturile de apă din nori.

Ploi acide la granița României cu Bulgaria

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   granita