Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ploieşti: Se cere declararea stării de alertă. Ce spune primarul despre gravitatea situaţiei

Ploieşti: Se cere declararea stării de alertă. Ce spune primarul despre gravitatea situaţiei

Un articol de: - 03 Mai 2018, 19:58
Ploieşti: Se cere declararea stării de alertă. Ce spune primarul despre gravitatea situaţiei Eveniment

Municipiul Ploieşti este la un pas de declararea stării de alertă, în contextul lipsei unui contract pentru serviciile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare.

"Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât să informeze Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la starea potenţial generatoare de situaţii de urgenţă, generată de lipsa serviciilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie la nivelul municipiului Ploieşti şi la nivelul localităţii Bucov, unde municipiul Ploieşti este proprietar al Parcului Memorial 'Constantin Stere'. De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât să solicite, în acest context, acordul Instituţiei Prefectului - judeţul Prahova pentru declararea stării de alertă pe teritoriul municipiului Ploieşti", se arată într-un comunicat al Primăriei Ploieşti, citat de Agerpres. 

Edilul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat, miercuri, că va cere Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) declararea stării de urgenţă la nivelul municipiului în condiţiile în care serviciile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare nu pot fi efectuate din cauza întârzierilor înregistrate în procedura de licitaţie. 
"Având în vedere situaţia din municipiul Ploieşti (...) - pentru că noi, de mai mult de doi ani de zile, deratizare, dezinsecţie dezinfecţie efectiv nu avem, având în vedere faptul că, la sfârşitul lunii februarie 2018, s-a încheiat contractul, chiar şi cei 2,5 ani de prelungire a contractului pe care îi aveam pentru acest subiect, am solicitat de urgenţă un răspuns din partea celor de la ANAP (...). Nu avem răspuns ferm din partea ANAP nici pe acest subiect şi, ţinând cont de gravitatea acestei situaţii, pentru că sunt zeci de sesizări venite şi la primărie, sunt zeci de cazuri prezentate la Secţia de boli infecţioase de la SJU, sunt zeci de sesizări în mass-media, nu cred că este cazul să mai tergiversăm aceste lucruri (...) Am solicitat dnei prefect convocarea pentru mâine a CJSU şi, chiar dacă există în biblioteca de speţe a celor de la ANAP o situaţie în care ne recomandă să nu apelăm la procedura unei negocieri directe, în urma deciziei pe care probabil o va lua mâine (...) CJSU, să uzităm de o astfel de procedură. (...) Voi cere stabilirea acestei stări de urgenţă pentru municipiul Ploieşti", a spus primarul Ploieştiului. 

Prefectura Ploieşti a anunţat joi că, în perioada 1 aprilie-4 mai, 140 de persoane s-au prezentat la unităţi sanitare după ce au fost muşcate de căpuşe, că în unităţile şcolare nu s-au realizat acţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie şi că, odată cu creşterea temperaturilor, apare riscul îmbolnăvirii în urma înţepăturilor de ţânţari. 
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Ploiesti,   Adrian Dobre,   CJSU