Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Situaţie halucinantă la Ploieşti: Cadavrele unor copii, ţinute 13 ani în morga spitalului (VIDEO)

Situaţie halucinantă la Ploieşti: Cadavrele unor copii, ţinute 13 ani în morga spitalului (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 25 Apr 2019, 16:13
Foto: Captură Pro TV Eveniment

Caz incredibil la maternitatea din Ploiești. Mai mulți bebeluși abandonați în spital și care au murit la scurt timp după naștere au stat aproape 13 ani în morga spitalului. Ei nu au putut fi înhumați din cauza birocrației, informează B1 TV.

Doar preotul, un avocat, un consilier local și câțiva angajați ai cimitirului din Ploiești au asistat la slujba de înmormântare a celor opt bebeluși care au murit la scurt timp după naștere. Abandonați în maternitate, copiii nu au putut fi înhumați, pentru că nu aveau acte. Pur și simplu, ei nu existau în niciun document oficial care să îi aibă în evidenţă, nici vii, nici morți.

Ca să îi poată înhuma, singura posibilitate legala era ca Maternitatea din Ploiești să dea în judecată Serviciul de Evidență a Populației. Procesul a început în 2006 și abia acum o lună jumătate a fost câștigat.

Copiii au fost abandonaţi în spital, iar părinţii, singurii îndreptăţiţi să facă acest lucru, nu s-au îngrijit să înregistreze decesul şi să obţină actele necesare înmormântării.

”La asemenea probleme ne confruntăm cu niște proceduri birocratice care de multe ori nu își au locul. Am reușit să îngropam după 12 ani 8 copii care s-au născut morți și care au fost abandonați de părinți imediat după naștere. Procedurile au impus un termen atât de lung deoarece existau niște cerințe legate de dreptul părinților, cerințe care se pare că sunt facultative în ceea ce-i privește pe unii părinți”, a explicat avocatul care s-a ocupat de această cauză.
Cei opt bebeluși care au murit în maternitate au fost înmormântați creștinește în două gropi din cimitirul din Ploiești.

Citeşte mai multe despre:   ploiesti
 
 
 
Loading...