Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriela Firea: "Am demarat consolidarea şi reabilitarea pentru nouă clădiri din centrul Capitalei. Anul acesta vom mai reabilita alte 20 de clădiri şi vom pune în siguranţă 100 de imobile" (FOTO)

Gabriela Firea: "Am demarat consolidarea şi reabilitarea pentru nouă clădiri din centrul Capitalei. Anul acesta vom mai reabilita alte 20 de clădiri şi vom pune în siguranţă 100 de imobile" (FOTO)

Un articol de: - 05 Apr 2018, 13:16
Gabriela Firea: "Am demarat consolidarea şi reabilitarea pentru nouă clădiri din centrul Capitalei. Anul acesta vom mai reabilita alte 20 de clădiri şi vom pune în siguranţă 100 de imobile" (FOTO) Foto: PMB Eveniment

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Compania Municipală Consolidări, a demarat lucrările de punere în siguranţă, consolidare şi reabilitare la nouă clădiri din centrul Capitalei.
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că Municipalitatea va mai reabilita anul acesta alte 20 de clădiri şi va pune în siguranţă 100 de imobile.

"Aşa cum am promis, accelerăm programul de consolidări al Primăriei Capitalei şi facem tot ce ţine de atribuţiile administraţiei locale astfel încât anul acesta cât mai multe clădiri din centrul Capitalei să fie reabilitate: am alocat 10 milioane de euro din bugetul Municipalităţii pentru acest domeniu prioritar şi am înfiinţat entităţi clare care să acţioneze rapid şi eficient pentru a recupera aproape 30 de ani de amânări. Iată că una dintre companiile municipale atât de hulite de unii a reuşit, în mai puţin de un an, cât au reuşit alţii în zece!
Se lucrează la nu mai puţin de nouă clădiri care necesitau reparaţii urgente, alte trei fiind în etapa finală de pregătire a documentaţiilor. Totodată, pentru alte 20 de clădiri se întocmeşte documentaţia pentru expertizarea şi proiectarea lucrărilor de intervenţie/ consolidare. Mai mult decât atât, la începutul anului am demarat deja şi un alt program prin care se vor pune în siguranţă încă 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare. Iată că se poate!", a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al PMB.

Concret, în această perioadă au început lucrările la patru clădiri situate în: Strada Bărăţiei nr 50, Calea moşilor 215 E, str. Mătăsari nr 44 - 260 şi str. Lipscani nr 75.

(Foto: PMB)

De asemenea, sunt deschise şantiere la alte 5 clădiri, după cum urmează:
- imobilele din str. Blănari nr.2, nr.6, nr.8 şi nr.10,  imobile monument istoric, cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic pericol public, construite în anul 1870;
- un alt imobil monument istoric la care au început lucrările este cel de 2 etaje plus mansardă, cu o suprafaţă de 2622 mp, din str. Franceza nr. 30.

(Foto: PMB)

Alte 3 imobile s-au preluat, în urma unei Hotărâri de Consiliu, de la AFI, pentru reabilitare şi consolidare, după cum urmează:Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

- Un imobil de 5 etaje din str. Biserica Enei nr. 14 - s-au întocmit documentaţiile în vederea emiterii autorizaţiei de construire şi s-au făcut  demersurile, împreună cu Serviciul Spaţiul Locativ din Primăria Capitalei, pentru a muta, în perioada imediat următoare, proprietarii în locuinţele de necesitate situate în Piaţa Naţiunilor Unite;
- Un alt imobil de 4 etaje din str. Spătarului 36 - s-au întocmit documentaţiile în vederea emiterii autorizaţiei de construire şi se efectuează toate demersurile, împreună cu Serviciul Spaţiul Locativ din Primăria Capitalei, pentru a muta proprietarii în locuinţele de necesitate situate în Piaţa Naţiunilor Unite;
- Clădirea de 6 etaje din str. Ştirbei Vodă nr.20 este în stadiul de reactualizare a proiectului, prin Compania Trustul de Clădiri Metropolitane (care are ca obiect de activitate şi proiectarea).

(Foto: PMB)

De asemenea, în cadrul programului demarat la începutul acestui an se vor pune în siguranţă alte 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare. Este vorba despre acele clădiri ale căror elemente reprezintă un pericol pentru trecători (balcoane, elemente ornamentale, tencuiala, acoperiş etc).

În prezent, se lucrează pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de intervenţie şi, după punerea în siguranţă a acestor clădiri, urmează realizarea expertizelor şi a proiectelor de consolidare, precizează PMB.
 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   PMB