Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment PMB demarează programul „Smile” - aparate ortodontice

PMB demarează programul „Smile” - aparate ortodontice

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 17:49
PMB demarează programul „Smile” - aparate ortodontice Eveniment

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul Genetal al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi proiectul de hotarare „Smile” in cadrul caruia parintii copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 17 vor beneficia de sprijin financiar pentru aplicarea aparatelor ortodontice fixe.

 „Sanatatea dentara este un indicator al starii de sanatate generala, in conditiile in care bolile din aceasta categorie au consecinte negative asupra starii generale de sanatate sau pot fi cauza unor boli grave, ca de exemplu cele cardiovasculare, diabet, boli renale, reumatismale etc. Prin proiectul "Smile" se urmareste acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere, in valoare de maxim 990 lei/beneficiar, pentru aplicarea unui aparat ortodontic fix. Beneficiari vor fi copiii cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani, din scolile de stat sau private, identificati cu probleme dentare, pe baza recomandarii medicului stomatolog. Bugetul multianual al proiectului va fi de 7,5 milioane euro”, a declarat edilul Gabriela Firea.

Vocherele vor putea fi folosite pentru copiii din Bucuresti, identificati cu probleme dentare, pe baza recomandarii medicului stomatolog din cabinetele scolare sau alt cabinet specializat.

Dupa aprobarea si publicarea Regulementului pe site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale, persoanele interesate vor putea depune dosarele de inscriere, electronic, prin intermediul aplicatiei online de pe site-ul www.assmb.ro, sectiunea „Proiect SMILE”, transmite Primăria Capitalei.

Obiectivul proiectului Smile este reprezentat de prevenirea afectiunilor dentare pentru mentinerea unui organism sanatos, printr-o solutie de tratament minim invaziva care corecteaza probleme dentare deseori ireversibile, dar care pot fi tratate ortodontic cu rezultate spectaculoase, prin aplicarea de aparate ortodontice.

“Facem precizarea ca proiectul aprobat astazi vine in completarea unui alt program aprobat in iunie 2018 si implementat deja la nivelul Municipiul Bucuresti care prevede consultatii stomatologice si aplicarea de aparate dentare”, transmite Primăria Capitalei.