Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poliția Capitalei, reacție la videoclipurile care îndeamnă românii să-și dea masca jos: Amenzile ajung până la 2.500 lei

Poliția Capitalei, reacție la videoclipurile care îndeamnă românii să-și dea masca jos: Amenzile ajung până la 2.500 lei

Un articol de: George Lupu - 30 Iun 2020, 16:59
Poliția Capitalei, reacție la videoclipurile care îndeamnă românii să-și dea masca jos: Amenzile ajung până la 2.500 lei Eveniment

Poliția Capitalei a reacționat după ce în spațiul public a apărut videoclipuri prin care se îndeamnă la nepurtarea măștii de protecție, amintind că nerespectarea acestei măsuri se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

“Potrivit Legii nr. 55/2020 și H.G. nr.476/2020, cu referire la prevederile ordinului comun al ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne, în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.Nerespectarea acestei măsuri se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 lei – 2.500 lei”, precizează Poliția Capitalei prin intermediul unui comunicat de presă.

Autoritățile mai amintesc faptul că organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleaşi familii, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Această contravenție se sancționează cu amendă de la 3.000 lei – 15.000 lei.

 

Un consultant de imagine încurajează românii să nu mai poarte măşti
 

Imagini filmate în Piața Obor de către persoane afiliate miscarii ati-masca de protecție au devenit virale pe rețelele de socializare. Acestea le cer oamenilor să iși dea masca jos. Acțiunea a fost inițiată de consultantul de imagine Cezar Ionașcu.

Acesta declară la finalul videoclipului că soluţia împotriva noului virus nu este „să te protejezi, ci să te împuterniceşti“. „Sunt un om liber!“, „Sunt un erou şi fără mască!“, „Pot să respir liber“, „Vreau să comunic“, „Sunt în siguranţă în această lume“, sunt mesajele transmise de persoane de toate vârstele, în filmuleţul promovat de Cezar Ionaşcu. 

 

 

Ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19

 

Au fost înregistrate alte 388 noi cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, anunță, marți, Grupul de Comunicare Strategică. Cu o zi în urmă numărul de noi cazuri scăzuse la 269. Trebuie să menționăm că bilanțul total al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 26.970.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare, așa cum prevede ordinul Ministerului Sănătății. Cu privire la numărul de decese, Grupul de Comunicare Strategică anunță că în utlimele 24 de ore au murit 17 pacienți cu coronavirus, totalul ajungând la 1.651. Din această cauză, nu vor mai exista măsuri de relaxare de la 1 iulie, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Citeşte mai multe despre:   Politia Capitalei,   COVID-19