Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poliția de Frontieră a lansat campania ”Stop contrabandei cu țigarete! Ești fie de partea lor, fie de partea legii”

Poliția de Frontieră a lansat campania ”Stop contrabandei cu țigarete! Ești fie de partea lor, fie de partea legii”

Un articol de: - 17 Mai 2013, 18:41
Poliția de Frontieră a lansat campania ”Stop contrabandei cu țigarete! Ești fie de partea lor, fie de partea legii” Foto: evz.ro Eveniment

Poliția de Frontieră a lansat, vineri, campania de informare ”Stop contrabandei cu țigarete! Ești fie de partea lor, fie de partea legii”, ce are ca scop educarea și conștientizarea publicului local cu privire la defectele și implicațiile negative pe care le are contrabanda asupra societății, se arată într-un comunicat transmis de JT Internațional.

În perioada 17 mai -17 iunie, în sud-vestul țării, campania se va desfășura în presa scrisă, televiziune și posturile de radio locale. De asemenea, se vor trimite prin poștă către cetățeni din judeţele din Sud Vest (Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Bihor, Gorj, Mehedinţi) comunicări scrise prin care Poliția de Frontieră atrage atenția asupra efectelor negative ale contrabandei cu țigarete.

 Totodată, cetăţenii care trec prin punctele de frontieră din sud-vestul țării vor primi de la lucrătorii Poliţiei de Frontieră materiale informative cu privire la amenzile si sancțiunile prevăzute de legislație pentru comerțul ilicit cu țigarete.

Având în vedere inclusiv prejudiciile aduse bugetului de stat, Poliţia de Frontieră Română a întreprins şi va continua să aplice, independent sau împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în toate zonele de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu bunuri de larg consum şi produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate. Dovadă stau zecile de grupuri infracţionale anihilate şi peste 28 milioane pachete de ţigări de contrabandă, a căror valoare depăşeşte 30 milioane euro, confiscate de Poliţia de Frontieră numai în ultimii 3 ani”, a declarat chestorul șef de poliție, Ioan Buda.

Prin această campanie, dorim să atragem cetăţenii de bună credinţă de partea autorităţilor de aplicare a legii. Astfel, oamenii pot apela cu încredere numărul de urgenţă al Poliţiei de Frontieră, 0219590, unde pot semnala sau sesiza despre savărşirea unor fapte ilegale în zona noastra de competenţă”, a mai spus Buda.

Citeşte mai multe despre:   Politia de Frontiera