Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poliția, despre bancomatele detonate din Otopeni: Desfășurăm activități în legătură cu dispozitivele explozive. Avem un cerc de suspecți

Poliția, despre bancomatele detonate din Otopeni: Desfășurăm activități în legătură cu dispozitivele explozive. Avem un cerc de suspecți

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Sep 2020, 14:12
Poliția, despre bancomatele detonate din Otopeni: Desfășurăm activități în legătură cu dispozitivele explozive. Avem un cerc de suspecți Eveniment

Cristian Gheorghe, comisarul șef al Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, a anunțat că în acest moment se desfășoară activități în legătură cu dispozitivele explozive cu care au fost aruncate în aer bancomatele din Otopeni, în noaptea de luni spre marți, și că există un cerc de suspecți.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Poliția, despre bancomatele detonate din Otopeni


 

„Despre una dintre spețele care se află sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale la o unitate de poliție din cadrul IGPR. În legătură cu speța de la Otopeni, cazul bancomatului de la Otopeni, desfășurăm activități la momentul de față în legătură cu substanțele explozive folosite, dispozitivele explozive folosite în această speță. Așteptăm rezultatul expertizei criminalistice. Nu pot să mă pronunț, așa cum ați întrebat mai devreme, cu privire la natura explozibilului, substanțe explozive. În legătură cu autorii, vom vedea. Repet, desfășurăm activități. Este greu să vă spun detalii. Sunt cunoscute. La nivelul nostru este destul de greu să vă redau cu fidelitate 100% ceea ce s-a întâmplat. Există un cerc de suspecți în cauza aceasta”, a declarat Cristian Gheorghe.

El a explicat că furturile din bancomate, prin acest mod de operare, nu pot fi considerate „un fenomen”.

„Ceea ce vreau să vă spun în mod direct și cu cea mai mare responsabilitate este că la nivel național spargerile sau furturile din bancomate, prin acest mod de operare explozibil, folosirea de explozibil, nu este un fenomen. La nivel național, de la începutul anului, avem cinci cauze și a șasea este cea de ieri. În aceste cinci cauze, avem autorii, îi avem identificați, avem și un flagrant făcut la o speță de acest gen. O mare parte dintre ei sau majoritatea lor sunt arestați, deci făcând o comparație cu ceea ce se întâmplă în exterior nici măcar nu putem spune că ar putea crea la un moment dat o problemă.Sunt cinci cauze în nouă luni de zile și în aceste cinci cauze Poliția a identificat autorii și i-a arestat. E adevărat, modurile de operare diferă. Unele au fost cu exploziv solid, așa cum s-a întâmplat ieri, unele au fost cu sisteme explozive cu gaz. O să vin în fața dumneavoastră și o să vă spun noutățile în cauză. Repet, nu ne ascundem, nu facem un secret din chestia aceasta”, a mai precizat comisarul șef al DIC.
 

Ancheta continuă în cazul jafului din Otopeni, unde două bancomate au fost aruncate în aer. Autorii încă sunt căutați


 

Investigația privind jaful din Otopeni este în plină desfășurare, iar polițiștii continuă, așadar, cercetările pentru găsirea autorilor. Totodată, s-a început reabilitarea zonei în care a avut loc explozia.

„Acești indivizi specializați și pe afară, prin Spania, prin Austria și așa mai departe, și-au pus la punct un mod de operare. Monitorizează zona câteva zile la rând, ei stau acolo, văd că se alimentează și așa mai departe. Oamenii aceștia nu vin așa, hodoronc-tronc. Faptul că au fost aruncate în aer două bancomate de la două bănci ne duce pe noi cu gândul la faptul că acești indivizi nu au reușit la prima faptă să obțină foarte mulți bani, la a doua tot așa, ceva nu a mers în modul lor de operare. E vorba de exploziv, iar în spate poate că ei aveau o mașină pregătită să fugă ceva mai încolo. Cam acesta e modul lor de operare”, a declarat Liviu Chesnoiu, expert criminalist.

Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)