Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poliția înființează o structură specializată în căutarea persoanelor dispărute

Poliția înființează o structură specializată în căutarea persoanelor dispărute

Un articol de: Elena Stanciu - 02 Sep 2020, 15:28
Poliția înființează o structură specializată în căutarea persoanelor dispărute Eveniment

O nouă structură va fi înființată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba despre o structură specializată în găsirea persoanelor dispărute, după cum a anunțat, miercuri, la Parlament, secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, care s-a prezentat în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă privind situaţia copiilor dispăruţi. 

 

Bogdan Despescu anunță înființarea unei structuri care se va ocupa de căutarea persoanelor dispărute

 

"Va funcţiona la nivelul IGPR şi, în acelaşi timp, la nivelul Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor judeţene de poliţie. Această structură se va ocupa exclusiv de căutarea persoanelor dispărute. Intenţionăm să atragem specialişti, intenţionăm să încadrăm poliţişti cu specializări din alte zone decât Academia de Poliţie, şi aici mă refer la psihologi”, a declarat Bogdan Despescu, precizând că pentru înființarea acestei structuri au fost alocate resurse financiare suplimentare, informează Agerpres.

 

Situația cazurilor de dispariție de la nivelul întregii țări

 

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Poliției Române, în acest moment, 70 de copii și peste 1.000 de adulți figurează ca fiind dispăruți.

În ceea ce privește situația din ultimul an, în perioada 30 aprilie 2019 – 20 mai 2020, au existat 6.475 de sesizări cu priovire la dispariția unor minori. În același interval, 6.742de minori au fost găsiți. Cele mai multe cazuri de dispaariție au fost semnalate București, Constanța Iași și Bistrița-Năsăud, potrivit datelor furnizate de Poliția Română organizației Salvați Copiii.

 Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Adolescentă de 16 ani, căutată de autoritățile din Olt

 

Unul dintre cazurile de dispariție care a intrat în atenția presei în ultimele zile este cel al unei fete în vârstă de 16 ani are a plecat de bună voie de la domiciliul din Caracal și nu s-a mai întors acasă. Adolescenta este de negăsit de pe 20 august.

Agenții de poliție au făcut apel la localnici pentru a le veni în ajutor în vederea găsirii tinerei. Astfel, persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea fetei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112.

Tânăra are următoarele  semnalmente: înălțime 1,60 metri, în jur de 50 de kilograme, constituție atletică, ochi verzi, păr lung de culoare neagră.

”Menționăm faptul că părul este vopsit, fata având o altă culoare naturală”, se arată într-un comunicat transmis de autoritățile din Caracal.

 

MAI înființează Poliția Siguranță Școlară

 

Amintim că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela , a decis și înființarea unei structuri distincte în cadrul Poliției Române, „Poliția Siguranță Școlară”, care va funcționa odată cu începerea noului an școlar și va „consolida parteneriatul MAI-școală-autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimal”.

„În conformitate cu prevederile Strategiei Naționale de Apărare a Țării 2020-2024, unul dintre obiectivele principale îl reprezintă coordonarea eforturilor tuturor instituțiilor concomitent cu luarea măsurilor necesare creșterii securității fizice a elevilor pe durata deplasării înspre și dinspre școală, precum și prevenirea, și combaterea fenomenului de bullying. Ținând cont de preocuparea permanentă a conducerii Ministerului Afacerilor Interne pentru îndeplinirea obiectivelor în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, ministrul Afacerilor Interne a luat decizia înființării unei structuri distincte în cadrul Poliției Române. Structura nou-înființată va îmbunătăți și consolida parteneriatul MAI-școală-autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimal”, a declarat Bogdan Despescu, marți.

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Afacerilor Interne,   Bogdan Despescu