Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poliţia Română a anunţat primele măsuri privind percheziţiile la o adresa greşită din Bucureşti din februarie

Poliţia Română a anunţat primele măsuri privind percheziţiile la o adresa greşită din Bucureşti din februarie

Un articol de: - 12 Mar 2018, 11:52
Poliţia Română a anunţat primele măsuri privind percheziţiile la o adresa greşită din Bucureşti din februarie Eveniment

La aproximativ 3 săptămâni după ce numeroşi ofiţeri de poliţie au descins în forţă la o adresă greşită din Bucureşti pentru a efectua percheziţii, şeful Poliţiei Române a anunţat şi primele măsuri.

Cătălin Ioniţă a anunţat luni că a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de un şef de serviciu din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi faţă de doi poliţişti din cadrul structurii de investigaţii criminale din Prahova, în urma verificărilor făcute în cazul percheziţiilor realizate de poliţişti la o adresă greşită din Bucureşti, în luna februarie.

„Verificările au evidenţiat o superficialitate în activitatea de documentare şi de verificare a informaţiilor obţinute înainte de declanşarea misiunii. Responsabilitatea pentru neajunsurile constate revine atât poliţiştilor din cadrul structurii de investigaţii criminale din judeţul Prahova, care au pus în apliare mandatul de percheziţie la acea adresă, cât şi poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, care nu au acordat sprijinul necesar localizării cu precizie a persoanelor căutate. Am dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful serviciului din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale, care avea printre atribuţii oferirea suportului tehnic necesar desfăşurării misiunii şi faţă de doi poliţişti din cadrul serviciului de investigaţii criminale din Prahova”, a declarat luni Cătălin Ioniţă.

În plus, şeful IGPR a precizat că poliţia va plăti toate pagubele materiale provocate în urma percheziţiei de la adresa greşită. 

În luna februarie, în timp ce se aflau în căutarea unei femei acuzată de infracţiune, poliţiştii au descins în forţă peste profesorului de istorie Cornel Riegler din Bucureşti,  i-au spart uşa şi au trântit pe jos părinţii şi pe iubita acestuia.
 

Citeşte mai multe despre:   Politia Romana,   perchezitii