Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marți i-au încătușat, miercuri i-au eliberat: Cum scapă doi infractori cercetați de evaziune fiscală

Marți i-au încătușat, miercuri i-au eliberat: Cum scapă doi infractori cercetați de evaziune fiscală

Un articol de: - 04 Apr 2018, 17:30
Marți i-au încătușat, miercuri i-au eliberat: Cum scapă doi infractori cercetați de evaziune fiscală Eveniment

Două persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 11.200.000 de lei, prin achiziții de terenuri la prețuri supraevaluate, sunt cercetate pentru evaziune fiscală.

La data de 3 aprilie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române au efectuat 3 percheziții la sediul unei societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziții de terenuri la prețuri supraevaluate,  în valoare de 11.200.000 de lei.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

În urma acestor activități au fost ridicate evidențe contabile și înscrisuri ce constituie mijloace de probă.

Ancheta în cauză a pornit prin sesizarea din oficiu a polițiștilor Direcției de Investigare a Criminalității Economice cu privire la implicarea reprezentanților persoanei juridice vizate în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

Activitatea ilicită s-ar fi desfășurat prin înregistrarea în contabilitate a operațiunilor nereale care au prejudiciat bugetul de stat cu 1.792.000 lei, bani reprezentând impozit pe profit sustras de la plată. De asemenea, ar fi fost prejudiciată și societatea comercială, din patrimoniul acesteia fiind însușiți 9.408.000 de lei.

În urma audierilor efectuate, față de două persoane a fost luată măsura reținerii, iar la data de 4 aprilie a.c., s-a dispus cercetarea acestora sub control judiciar.