Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poliția Română nu mai vrea Carpați. Bătrânul pistol va fi înlocuit cu modernul Glock

Poliția Română nu mai vrea Carpați. Bătrânul pistol va fi înlocuit cu modernul Glock

Un articol de: - 18 Feb 2016, 13:43
Foto: observator.ro Eveniment

Armele Carpați ale polițiștilor români vor fi schimbate. Decizia a fost luată de puțin timp de către oficialii ministerului de interne, iar deocamdată, agenții Brigăzii de Poliție Rutieră au primit noile arme, de tip Glock, de fabricație austriacă. Potrivit digi24, aceasta decizie este luată după ce aproape jumătate de secol, polițiștii români au folosit numai pistoale Carpați.

Modelul 1974, de fabricație românească va fi înlocuită de noua armă, Glock. Avantajele pentru polițiști sunt nenumărate, această armă fiind folosită de către autorități în peste 100 de țări.

Glockul depășește vechiul pistol la capitolul manevrabilitate, dar și la numărul de cartușe din încărcător. Noua armă poate fi încărcată cu 17 cartușe, în timp ce vechiul Carpați putea fi încărcat numai cu șapte gloanțe.

„Arma este foarte apreciată în toate ţările. Se presupune că peste 100 de ţări au în dotare o astfel armă. Trecerea de la poziţia de marş la poziţia de foc se face extraordinar de repede, comparând cu pistolul modelul 1974, calibru 7,65, numit Carpaţi, care are un sistem clasic, o piedică de siguranta, care duce la mărirea timpului de acţiune. Pistoalele Glock au o cadenţă de aproximativ 40 de lovitori pe minut, aproape dublă faţă de cele Carpaţi”, a spus comisar-şef Gabriel Rogojan, Direcţia Logistică a Poliţiei Capitalei.

Specialiștii apreciază la noul pistol faptul că riscul de descărcare accidentală este aproape zero.

În limita fondurilor disponibile, potrivit unui oficial al ministerului de Interne, pistoale Glock vor fi distribuite și altor structuri de poliție din țară.

Citeşte mai multe despre:   pistol,   Politia Romana,   politisti,   arme