Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Politicienii, averi uriașe din nunți, botezuri și chirii. Cum își rotunjesc veniturile aleșii poporului

Politicienii, averi uriașe din nunți, botezuri și chirii. Cum își rotunjesc veniturile aleșii poporului

Un articol de: - 12 Aug 2016, 18:27
Politicienii, averi uriașe din nunți, botezuri și chirii. Cum își rotunjesc veniturile aleșii poporului Foto: m.caplimpede.ro Eveniment

Parlamentarii au și alte surse de venit, pe lângă indemnizaţia lunară de aproape 5000 de lei. Mulţi senatori şi deputaţi îşi rotunjesc averile din nunţi, botezuri sau chirii. Potrivit declarațiilor de avere, nunţile şi botezurile sunt o adevărată sursă de venit pentru aleşii poporului, deoarece profitul după un asemenea eveniment ajunge la sute de mii de euro, potrivit jurnalul.ro.

Piața imobiliară este de asemenea o adevărată sursă de venit pentru unii politicieni, printre care și senatorul PSD Dan Șova, care este lider la acest capitol. Fostul ministru al Transporturilor a scos doar anul trecut peste 600.000 de lei din închirierea a trei imobile.

Și Gabriel Oprea a încasat în jur de 265.000 de lei din închirierea mai multor imobile, dar în acest capitol se încadrează și Elena Udrea. În anul 2015, Elena Udrea a câștigat peste 140.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere.

Fostul ministru PSD al Finanţelor, Eugen Teodorovici a strâns 133.000 de lei din chirii, în timp ce liderul PSD Liviu Dragnea a strâns şi el 90.000 de lei din chirii în ultimii doi ani.

Mircea Geoană a închiriat un imobil din care a câştigat aproximativ 58.000 de lei, iar Călin Popescu Tăriceanu a închiriat un singur apartament şi a câştigat din chiria acestuia peste 53.000 de lei.

Pe de altă parte, unii aleși fac bani frumoși din nunţi, botezuri. Acesta este și cazul deputatul PSD Cristian Rizea, care a încasat peste 190.000 de euro din două evenimente de familie.

Alţi politicieni au făcut averi şi mai mari din cumetrii. În 2012, Elena Băsescu a strâns o jumătate de milion de euro doar din darul de nuntă oferit de cei 800 de invitaţi.

Familia prezidenţială a încasat ani la rândul o întreagă avere din chirii. Şeful statului deţine în prezent două apartamente, cumpărate în 1997 şi 2001, la care se adaugă alte trei care, dintre care două cumpărate în 2007 şi una dobândită în 1992 prin donaţie/cumpărare.

Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen au câştigat numai anul trecut 120.000 de lei din chirii, o sumă cu 20.000 de lei mai puţin faţă de profitul din 2014.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Stiri Romania