Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Zeci de percheziţii în Bucureşti şi în 4 judeţe, într-un dosar cu prejudiciul de 8 milioane de lei

Zeci de percheziţii în Bucureşti şi în 4 judeţe, într-un dosar cu prejudiciul de 8 milioane de lei

Un articol de: B1.ro - 09 Noi 2018, 09:15
Zeci de percheziţii în Bucureşti şi în 4 judeţe, într-un dosar cu prejudiciul de 8 milioane de lei Eveniment

Polițiștii efectuează zeci de percheziții în Bucureşti şi în patru judeţe, la sediile unor firme și locuințele unor persoane, într-un dosar cu un prejudiciu de 8 milioane de lei. Acuzațiile sunt de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Cele 28 de percheziții se desfășoară pe raza judeţelor Bihor, Arad, Ilfov, Prahova şi în municipiul Bucureşti.

Anchetatorii susțin că, în perioada 2014 - prezent, 14 persoane care aveau calitatea de reprezentanţi a 21 de societăţi comerciale ar fi pus la punct un circuit comercial și financiar bancar fictiv, în domeniul achiziționării de bunuri din spațiul intracomunitar precum și extracomunitar (China), servicii de call center și servicii de promovare și vânzare a produselor pe piața internă.

”În lanţul evazionist ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, care ar fi asigurat intermedierea scriptică între societățile furnizoare și agenții economici reali, în vederea supradimensionării cheltuielilor și pentru acumularea obligațiilor fiscale în sarcina societăților de sacrificiu, prin transferarea responsabilității achitării TVA și a impozitului pe profit de la societățile beneficiare reale la societățile cu comportament de tip „fantomă”.

Astfel, în perioada menționată ar fi fost comercializate produse și servicii în valoare de peste 30.000.000 de lei, în scopul eludării de către societățile beneficiare a taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, reprezentând TVA și impozit pe profit”, se arată într-un comunicat al Poliției Române. 

La finalizarea perchezițiilor, 14 persoane urmează a fi conduse în vederea audierilor la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
 

Citeşte mai multe despre:   politie