Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poliţişti, obligaţi să scoată din buzunar peste 100.000 de euro după ce au snopit în bătaie doi nevinovaţi

Poliţişti, obligaţi să scoată din buzunar peste 100.000 de euro după ce au snopit în bătaie doi nevinovaţi

Un articol de: George Lupu - 28 Feb 2020, 13:57
Poliţişti, obligaţi să scoată din buzunar peste 100.000 de euro după ce au snopit în bătaie doi nevinovaţi Eveniment

Trei poliţişti din Timiș au fost obligați de Instanță să plătească daune de peste 100.000 de euro către doi tineri nevinovaţi care au fost confundați cu un urmărit general şi complicele lui. Inspectoratul de Poliție Timiș a plătit banii victimelor, dar i-a dat în judecată pe poliţişti cerând recuperarea banilor.

Tribunalul Timiş a admis în primă instanţă cererea IPJ şi i-a obligat pe cei trei poliţişti să-i plătească IPJ-ului sumele cerute. 

Această sentință a fost atacată însă de cei trei polițiști.  Incidentul a avut loc în noiembrie 2017, când doi tineri nevinovaţi au fost opriţi în trafic, puşi cu faţa la pământ şi bătuţi cu picioarele, deși nu aveau nicio legătură cu adevărații făptași, scrie adevarul.ro.

În urma procesului, cei trei poliţişti au fost condamnaţi la pedepse cu închisoare cuprinse între opt luni şi trei ani de închisoare cu suspendare. 

Prin aceeaşi sentinţă, poliţiştii şi jandarmul au fost obligaţi să achite, în solidar cu Inspectoratul de Jandarmi şi cu IPJ Timiş, daune morale de 115.000 de euro (65.000 pentru una dintre victime şi 50.000 pentru a doua victimă). În urma sentinţei finale din soarul penal, IPJ le-a achitat victimelor daune morale de 115.000 de euro şi cheltuieli de judecată în valoare de 16.000 de lei. 

După achitarea sumelor către victime, IPJ i-a dat în judecată pe foştii poliţişti, cerându-le judecătorilor să îi oblige pe aceştia la plata sumelor arătând că „în final prevalează răspunderea pentru fapta proprie, astfel că făptuitorii trebuie să suporte singuri repararea prejudiciului pe care l-au cauzat prin fapta lor”. 

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Timis,   IPJ