Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Polițistul fotografiat în timp ce stătea în genunchi în fața superiorilor a fost eliberat din funcție (FOTO)

Polițistul fotografiat în timp ce stătea în genunchi în fața superiorilor a fost eliberat din funcție (FOTO)

Un articol de: - 30 Mai 2017, 18:59
Polițistul fotografiat în timp ce stătea în genunchi în fața superiorilor a fost eliberat din funcție (FOTO) Foto: Bihoreanul Eveniment

Șeful Serviciului Control din cadrul Poliției de Frontieră, Aurelian Miu, surprins într-o serie de fotografii stând în genunchi în fața unor superiori, a fost eliberat din funcție.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declanșat o anchetă, după ce Ziarul Național a publicat mai multe fotografii în care Miu stătea în genunchi în fața lui Gelu Oltean, fost șef al Serviciului de informații al Ministerului de Interne, Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, și Marcel Ardelean, șeful Direcției de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei.

Foto: Ziarul Național

În urma anchetei, Aurelian Miu a fost eliberat din funcție, deci nu mai poate exercita atribuțiile de control.

"În legătură cu ancheta de la Poliția de Frontieră, sunt două aspecte: unul care ține de contextul în care s-a întâmplat ca acel ofițer să facă acel gest, jenant, și acest context s-a clarificat, eu am făcut precizările necesare. Urmare a acelor verificări, pot să vă spun acum, în premieră, că polițistul a fost eliberat din acea funcție, deci nu mai exercită atribuții de control asupra polițiștilor de frontieră. Ocupă o funcție inferioară, corespunzătoare gradului profesional pe care îl are", a declarat Carmen Dan, citată de Agerpres.

Aceasta a precizat că verificările vor continua pentru a se stabili și de ce imaginile au apărut abia după patru ani de la momentul în care au fost făcute.

"Sincer, mie nu mi se pare că ținta era domnul Miu din poziția de șef control, ci ținta era undeva mai sus. În acest moment nu sunt indicii care să conducă la luarea deciziei de către mine de schimbare a conducerii IGPF. Vreau să vă anunț că această decizie o iau în deplină cunoștință de cauză și după o analiză foarte serioasă, nu urmare a unei fotografii care a apărut în spațiul public și care tocmai asta a urmărit, să pună o anumită presiune pe conducerea Poliției de Frontieră", a adăugat Carmen Dan.

Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   demitere,   Carmen Dan