Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poluare crescută în București și Ilfov. „Am avut în unele momente și de șase ori depășiri” (VIDEO)

Poluare crescută în București și Ilfov. „Am avut în unele momente și de șase ori depășiri” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Ian 2021, 08:53
Poluare crescută în București și Ilfov. „Am avut în unele momente și de șase ori depășiri” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Aerul este toxic în București, dar și în județul Ilfov, de câteva zile. Poluarea este confirmată și de oficiali, dar cifrele furnizate de aceștia sunt mai mici, informează B1 TV. Oricum ar fi, aerul încărcat ne îmbolnăvește. Aceste particule se pot infiltra în căile respiratorii și în plămâni și pot provoca probleme de sănătate. România ar fi trebuit să vină până acum cu un plan concret de control al poluării, dar nu a făcut-o.

 

Alertă de poluare în București și în Ilfov

 

Un nou an, aceleați probleme de poluare în Capitală. La sfârșit de săptămână, aerul a fost din nou irespirabil. Măsurătorile independente arătau, de exemplu, pe o stradă din Sectorul 5, depășiri de aproape 600% pentru cele mai periculoase particule care ajung în plămânii oamenilor. În cele opt puncte de monitorizare a calității aerului din București și Ilfov s-au înregistrat valori de trei ori mai mari ca în mod normal.

Datele oficiale indică Titan și Cercul Militar ca zone unde s-au înregistrat depășiri ale poluanților, aproape triplu față de valoarea limită. 
Autoritățile confirmă, constată, dar dau vina pe trafic și pe sistemele de încălzire.

„Este importantă gestiunea eficientă a traficului pentru a nu se produce noi creșteri ale concentrațiilor. În acest sens, au fost informate autoritățile publice locale”, a declarat Andrei Corlan, consilier la Garda de Mediu București.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Și în nordul județului Ilfov aerul a fost irespirabil.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

„Am avut în unele momente și de șase ori depășiri. A început dinainte de weekend aceaste poluare, acest nivel de poluare crescut și el continuă”, a declarat Dan Trifu, vicepreședinte al Eco-Civica. 

Până acum, țara noastră nu a fost obligată să plătească și amenzi, însă acest lucru s-ar putea schimba foarte curând. România poate fi penalizată financiar ”din moment în moment” pentru poluarea din București, motiv pentru care, de altfel, sunt deja înaintate două proceduri de infrigement.

 

Nicușor Dan: Garda de Mediu are doar 10 oameni în București

 

Recent, Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că Garda de Mediu din București reacționează greu deoarece are doar 10 angajați. Acest lucru se va schimba, însă, căci angajații Gărzii vor fi ajutați și de polițiști locali.

„Garda de Mediu are doar 10 oameni în București, care lucrează în schimburi. Sunt trei oameni într-un schimb. Nu e nici acea rețea pentru a vedea în timp real poluarea. Rețeaua va fi extinsă.

Acum 10 zile am discutat cu ministrul Mediului și cu primarii de sector, vor face un organism comun cu Garda de Mediu și cu polițiștii locali, ca efectivul de control pe mediu să fie mult mai mare. Această structură va fi constituită până la finalul lunii. Ea va fi operaționalizată până la finalul lunii ianuarie”, declara primarul Nicușor Dan, pe 18 ianuarie.
 

Citeşte mai multe despre:   poluare București,   poluare Ilfov,   calitatea aerului