Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment POLUARE cu reziduuri petroliere la Ploiești. Accidentul ECOLOGIC, provocat de Rafinăria Vega. Primele măsuri ale Gărzii de Mediu (FOTO, VIDEO)

POLUARE cu reziduuri petroliere la Ploiești. Accidentul ECOLOGIC, provocat de Rafinăria Vega. Primele măsuri ale Gărzii de Mediu (FOTO, VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 03 Iun 2019, 14:59
POLUARE cu reziduuri petroliere la Ploiești. Accidentul ECOLOGIC, provocat de Rafinăria Vega. Primele măsuri ale Gărzii de Mediu (FOTO, VIDEO) Eveniment

Ministerul Mediului a amendat Rafinăria Vega din Ploiești, după poluarea masivă de vineri seară.

Garda de Mediu a dispus un control de urgență după ce o stradă a fost acoperită cu reziduuri petroliere refulate din canalizarea unde deversează rafinăria apele uzate.

în consecință, Vega a fost amendată cu "100.000 lei,  pentru lipsa notificării în termen a poluării accidentale."

De asemenea, o altă sacțiune în valoare de 100.000 lei a fost dată "pentru nerealizarea măsurii stabilite, printr-o notă de constatare anterioară, ca Rompetrol Vega să își asume un plan de intervenție eficient, prin care să evite apariția poluărilor accidentale."

POLUARE cu reziduuri petroliere la Ploiești. Accidentul ECOLOGIC, provocat de Rafinăria Vega

Garda de Mediu a mai dispus luarea tuturor măsurilor pentru evitarea prejudiciilor asupra mediului, evaluarea zonelor riverane pentru a se stabili  factorii de mediu afectați, îndepărtarea reziduurilor petroliere din zonele afectate și aducerea factorilor de mediu la starea inițială.

De asemenea, Rafinăria va notifica APM Prahova si CJ - GNM Prahova cu privire la situația factorilor de mediu afectați și lucrărilor ce urmează a fi realizate pentru aducerea acestora la starea inițială.

Amintim că strada Poieniței din Ploiești, aflată în apropierea rafinăriei Vega, a fost inundată cu reziduuri petroliere. Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Acestea au refulat reziduuri petroliere, care au ajuns în curțile oamenilor.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Ploiesti