Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poluare în România: Alte zece orașe din România au probleme cu calitatea aerului. Comisia Europeană ar putea emite sancțiuni

Poluare în România: Alte zece orașe din România au probleme cu calitatea aerului. Comisia Europeană ar putea emite sancțiuni

Un articol de: Sebastian Pricop - 20 Ian 2020, 11:58
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

România se confruntă cu grave probleme în acest început de an din cauza poluării! Ministrul Mediului, Costel Alexe, a atras atenția, luni, că alte zeci orașe din țară vor trebui să realizeze proiecte privind calitatea aerului pentru a preveni sancțiuni din partea Comisiei Europene. 

"Voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România – Cluj, Galaţi, Timişoara, Bacău, Brăila, Craiova, Măgurele – care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a declarat, luni, Costel Alexe, citat de Agerpres.

Acest avertisment vine în contextul în care Comisia Europeană a dat deja în judecată România pentru autoritățile din București, Iași și Brașov nu respectă dreptul cetățenilor la un aer curat.

Ministrul a mai arătat că va cere Institutului de Sănătate Publică un raport "să vedem în ce măsură calitatea aerului din Bucureşti efectiv afectează starea de sănătate a populaţiei”.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat pentru luni reprezentanţii celor trei municipii (Bucureşti, Braşov şi Iaşi) care au probleme cu calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene sau chiar în aşteptarea unui verdict de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

 
Loading...