Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poluare record. Preşedintele CJ Ilfov cere tragerea la răspundere a firmei care deține terenurile unde a izbucnit incendiul: 'Batalele alea sunt acolo de 30-40 de ani. Au dat faliment, dar ne-a lăsat cu problemele' (VIDEO)

Poluare record. Preşedintele CJ Ilfov cere tragerea la răspundere a firmei care deține terenurile unde a izbucnit incendiul: 'Batalele alea sunt acolo de 30-40 de ani. Au dat faliment, dar ne-a lăsat cu problemele' (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 08 Apr 2020, 13:17
Poluare record. Preşedintele CJ Ilfov cere tragerea la răspundere a firmei care deține terenurile unde a izbucnit incendiul: 'Batalele alea sunt acolo de 30-40 de ani. Au dat faliment, dar ne-a lăsat cu problemele' (VIDEO) Foto: ecoteca.ro Eveniment

Poluarea a tins, miercuri, noi cote record în Capitală în localitățile din jurul acesteia, deși traficul este redus din cauza resticțiilor cauzate de pandemia de coronavirus.

Potrivit autorităților, indicii mari de poluare sunt rezultatul unui inmcendiu izbucnit la o fermă de porci dezafectată din zona Periș.

Marian Petrache, președintele al Consiliului Județean Ilfov, a declarat pentru B1 TV că poliţiştii fac cercetări pentru identificarea persoanei sau persoanelor care au dat foc, dar el solicită în mod imperios verificarea proprietarilor terenului.

Poluarea din Capitală a atins, miercuri, un noul nivel record

 

Poluare record în București și județul Ilfov, în plină pandemie de coronavirus

 

Bucureștenii și o parte dintre locuitorii județului Ilfov nu au putut deschide geamurile miercuri dimineață din cauza aerului înțepător, deși pe stradă aproape că nu trec mașinile din cauza restricțiilor impuse de autorități pe fondul pandemiei de COVID-19. Potrivit indicilor de poluare, particulele în suspensie PM 10 și PM 2,5 au atins din nou cote record.

 Particulele mai mici de aproximativ 10 micrometri, denumite PM10 și particule mai mici decât cele de 2,5 microni (PM2,5), se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni și să provoace probleme de sănătate.

 


 

Președintele CJ Ilfov cere tragerea la răspundere a firmei care deține terenurile

 

Potrivit acestuia, firma care a intrat în faliment a lăsat în urma sa foarte multe probleme de mediu. Petrache spune că batalele sunt în județul Ilfov de aproape 40 de ani și că este necesar ca proprietarii să fie trași la răspundere.

În acest context, președintele Consiliului Județean Ilfov spune că este important ca pompierii să stingă incendiul cât mai repede pentru a limita poluarea, Garda de Mediu să ceară de urgenţă ca firma care deţine terenurile – Romsuintest, să ecologizeze zona, iar polițiștii și procurorii să-i găsească pe vinovați și să-i pedepsească.

Cercetări pe numele firmei care are în proprietate acele terenuri.

Știți, e o vorbă românescă: boală lungă, moarte sigură. Batalele (groapă de depozitare a țițeiului, a noroiului rezultat prin săpare sau a diverselor reziduuri de fabricație din industria petrolului) alea nu sunt acolo de ieri sau alaltăieri. Batalele alea sunt acolo de 20-30-40 de ani. Firma a dat faliment, dar ne-a lăsat cu problemele.

Eu am vorbit și cu cei de la Garda de Mediu și cu Poliția. Făceau cercetări pentru a-l depista pe cel care a dat foc. Trebuie să facem cercetări cu filma care este proprietară a acelor terenuri și care nu a ecologizat zona și care nu ia măsuri”, a spus președintele Consiliului Județean Ilfov pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

În plină pandemie de COVID-19, în București s-a înregistrat un nivel record de poluare


Autoritățile au restricționat traficul pentru a nu se răspândi coronavirusul, dar poluarea rămâne la cote la fel de alarmante.

Ministerul Mediului susține că focurile sunt puse intenționat și doar noaptea.

Ferma aparține unui operator privat aflat acum în insolvență. Zonele în care miroase foarte tare sunt Buftea, Otopeni și Corbeanca”, a spus ministrul Costel Alexe.

Au fost aplicate amenzi de aproape 700.000 de lei pentru poluare, a mai menționat ministrul.

 

Alte cauze ale poluării în București și județul Ilfov

 

Potrivit inspectorilor Gărzii de Mediu, poluarea vine și ca urmare a gropilor de gunoi arhipline, încălzirea rezidențială, șantierele de construcții,  salubrizarea ineficientă și activitățile industriale.

 

Studiu Harvard: Riscul de deces din cauza Covid-19 este cu 15% în zonele poluate


Amintim în acest context că un studiu realizat la Harvard demonstrează că în zonele poluate sunt mai multe cazuri grave ale pacienților care au constactat coronavirusul.

Aceștia prezintă prezintă un risc mai mare de deces din cauza infecției decât cei care locuiesc în zone cu aer mai curat.

Practic, spun specialiștii de la Harvard, în zonele poluate riscurile de deces din cauza Covid-19 sunt cu 15% mai mari. Așa se explică de ce în marile metropole occidentale spitalele sunt depășite de cazurile de bolnavi infectați cu coronavirus.


 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti,   Stiri Ilfov,   Marian Petrache,   poluare,   COVID-19