Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment POMOHACI, acuzat explicit de PEDOFILIE și VIOL: M-a abuzat sexual. M-a pus să îi fac o felație! (FOTO)

POMOHACI, acuzat explicit de PEDOFILIE și VIOL: M-a abuzat sexual. M-a pus să îi fac o felație! (FOTO)

Un articol de: - 04 Sep 2017, 13:53
Eveniment

Noi acuzații dure la adresa lui Cristian Pomohaci. Sunt primele acuzații clare ale unei persoane racolate și batjocorite de preotul-cântăreț, ceea ce i-ar putea aduce un mandat de arestare acestuia.

Un tânăr de 28 de ani, care în prezent locuiește în Franța, unde are o familie cu trei copii, a decis să rupă tăcerea și să povestească pentru Ziardecluj.ro cum a fost violat barbar de preotul Cristian Pomohaci.

Scenele de groază ar fi avut loc acum 15 ani, pe când Cristian Bota avea doar 13 ani, în casa parohială de la Moșuni, Mureș, unde lucrau mai mulți copii săraci la ferma de animale a preotului.

Foto: Ziar de Cluj

Doi ani a petrecut Bota la ferma lui Pomohaci, timp în care spune că a fost chemat de mai multe ori în camera preotului unde a fost supus mai multor violuri.

Pe rând! Se făcea, în mare, eram la masă, mâncam sau ceva de genul, când mergea toată lumea la somn, el pleca singur, apoi, câteodată, mătușa care a murit trecea și ea seara pe la dânsul să discute sau, ce știu eu, una, alta, și, când se întorcea înapoi, zicea: «Cristi, sau Marius, părintele te-a chemat în cameră la el!» Nu zicea special: «Hai la mine!» Sau, dacă nu era așa, zicea, între timp, când pleca, zicea în șoaptă sau așa încet: «Deseară vii să mă vezi un pic!»

Și copiii aceia ieșeau dimineața din cameră”, povestește Cristian Bota într-un interviu pentru Ziardecluj.ro.

Prima abordare a părintelui-monstru l-a șocat pe copilul de 13 ani.

Într-o zi, când era foarte cald, mi-am dat seama în sensul în care eram într-un pantalon scurt și aveam chiloți pe mine și părintele mi-a zis: «Ar trebui să ți-i pui fără chiloți ca micuțul să iasă un pic la aer!» A doua zi mi-i pun fără chiloți și ceilalți băieți aveau toți numai șortul, fără chiloți, și, dintr-o dată, îmi zice, înainte să urcăm în Aro, că avea un Aro acolo care avea o remorcă, că nu aveam toți locuri de urcat înăuntru și făceam munci pe câmp, una, alta, și, dintr-o dată, îmi zice: Mi-l arăți un pic pe Cristi, micuțul? Arată-mi-l un pic!”, își amintește acesta.

Primul abuz a venit la câteva zile după această abordare, pe când Cristian avea doar 13 ani.

"După câteva zile mi-a zis: Vii pe la mine, până în cameră? Vreau să-l sărut pe micuțul! Vreau să-l sărut pe micuțul! -  Am trecut prin camera dânsului și o seară am dormit acolo și practic am fost violat, în mare, nu puteam să zic nimic!

M-a pus să fac anumite perversiuni. Chiar și o felație. Eu lui”, mărturisește acesta.

Potrivit tânărului, cei care îi treceau prin cameră după 2-3 zile aveau un telefon nou-nouț sau bani. Și toată lumea tăcea, de rușine sau de frică.

După doi ani de suferință, el se hotărăște să fugă: “Nu mă mai simțeam bine deloc! Numai asta aveam în cap! Nu mai puteam să continui! Nu mai puteam continua! M-a traumatizat complet!”

La ani de zile distanță, încurajat de mărturisirile altora, Cristian a decis și el să rupă tăcere.

M-a încurajat băiatul care a făcut chestia asta (Flaviu din Germania...cel care a deschis Cutia Pandorei), eu nu am avut curajul până acum să fac!

Și în ziua de astăzi, sunt marcat, șocat din cauza a ce s-a întâmplat, nu pot să îmi scot din cap așa de simplu!”, mai povestește Bota.

Marcat și traumatizat pe viață, el cere pedepsirea lui Pomohaci.

Pentru mine, și în ziua de astăzi, trebuie să plătească pentru ce a făcut! Dacă nu, nu o să se oprească niciodată!

Dânsul nu ar mai trebui să mai fie preot! Un preot nu poate să facă așa ceva! Pentru mine nu e un preot! Și, în același timp, cu cât trece mai mult timp, cu atâta îmi dau mai mult seama! Când eram acolo, micuț, eram prostit, normal! Eram tânăr și el profită de momentele astea, el profită”, conchide Cristian Bota.

Această mărturie, care este foarte importantă și foarte gravă, va declanșa cu siguranță o cercetare a Procuraturii, concluzionează jurnalistul Liviu Alexa, cel care l-a intervievat pe Cristian Bota.

 
 
 
Loading...