Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ponta: Cei 3.000 de profesori din învățământul universitar care nu au încă titlul de doctor nu vor fi dați afară în acest an

Ponta: Cei 3.000 de profesori din învățământul universitar care nu au încă titlul de doctor nu vor fi dați afară în acest an

Un articol de: - 30 Sep 2015, 14:05
Ponta: Cei 3.000 de profesori din învățământul universitar care nu au încă titlul de doctor nu vor fi dați afară în acest an Eveniment

Premierul Victor Ponta i-a cerut Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să amâne cu un an aplicarea prevederii conform căreia cei 3.000 de profesori din învățământul universitar care nu au titlul de doctor să fie dați afară din sistem de la 30 septembrie 2015.

”Legea nu a fost una realistă și înțeleg că toți rectorii v-au cerut asta. În loc să-i dăm afară aș spune că ar trebui să-i pregătim mai bine”, a completat Ponta în ședința de guvern.

Anterior, Cîmpeanu declarase că ”legea nu este întotdeauna în coerență cu dorința de dezvoltare și uneori nici cu logica”.

Ministrul mai afirmase că se remarcă deja o scădere a numărului de cadre didactice tinere din universități, de la 30% la nivel național în 2010, la 17% la începutul anului 2015.

În acest context, ”ieșirea din sistem a acestor tineri colegi fără titlu de doctor va afecta și mai mult proporția cadrelor didactice tinere ce activează în învățământul superior și asta, în ultimă instanță, dacă nu găsim soluții, și nu este ușor de găsit, va afecta dezvoltarea în ansamblu a învățământului superior din România”, a mai afirmat Cîmpeanu.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   profesori,   invatamant