Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ponta, despre poziția Franței privind aderarea României la Schengen: România nu este membră, dar romii sunt deja acolo

Ponta, despre poziția Franței privind aderarea României la Schengen: România nu este membră, dar romii sunt deja acolo

Un articol de: - 26 Sep 2013, 10:26
Ponta, despre poziția Franței privind aderarea României la Schengen: România nu este membră, dar romii sunt deja acolo Eveniment

Premierul Victor Ponta a comentat, joi dimineață, informațiile pe surse venite de la Elysee, potrivit cărora președintele francez nu ar susține aderarea României la spațiul Schengen din cauza problemii romilor.

”Franța își va exprima opinia, și-a exprimat-o la București prin primul-ministru. Pe de o parte, sigur, și aici este responsabilitatea României și a Guvernului României de a implementa strategia de integrare a romilor, responsbailitate nu doar față de Franța, ci față de întreaga Europă în colaborare cu Comisia Europeană. Legătura dintre romi și Schengen știți foarte bine că nu există pentru simplul motiv că România nu este acum membră a spațiului Schengen și romii sunt acolo. Deci nu există niciun fel de legătură practică și nici juridică”, a explicat premierul Ponta.

”În rest, eu am încredere în declarațiile oficiale ale Guvernului francez, au fost confirmate de către ambasada Franței la București. Lucrăm în continuare cu ministerul de Externe din Franța pentru a combate eventuale fapte infracționale pentru a implementa strategia de integrare a romilor, dar legătura dintre romi și Schengen pur și simplu nu există. Romii sunt acolo, noi nu sutem în Schengen, iar romii sunt tot acolo. Nu are nicio legătură una cu alta. La fel cu rididcarea interdicțiilor pe piața muncii în Marea Britanie. De la 1 ianuarie se vor ridica interdicțiile și în Marea Britanie și în celelate țări. Nu are nicio legătură cu romii, ei sunt deja acolo, nu așteaptă 1 ianuarie. Cred că este vorba de speculații media și bătălii interne”, a conchis primul ministru.

Președintele francez Francois Hollande a declarat că României îi va fi refuzată aderarea la Schengen la începutul anului viitor, asumându-și poziția adoptată și de ministrului de Interne francez, potrivit unei surse de la Elysee. (Detalii AICI)

Ponta: Noi nu suntem in Schengen, dar romii sunt deja acolo
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Francois Hollande,   Schengen