Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ponta, după zborul la bordul unui F-16: Sper să mă simt și mai în siguranță când vor învăța români să piloteze aceste avioane

Ponta, după zborul la bordul unui F-16: Sper să mă simt și mai în siguranță când vor învăța români să piloteze aceste avioane

Un articol de: - 17 Apr 2014, 13:22
Eveniment

Premierul Ponta a declarat, joi, după ce a aterizat la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii la finalul unui zbor la bordul unui avion F-16, că așteaptă momentul în care piloții români vor putea să se afle în spatele acestor aparate de zbor.

”Voiam să vă spun că sunteți bineveniți în România, că avem încredere și apreciem parteneriatul nostru. Astăzi realemente mă simt încă o dată mândru că România este un partener respectat al SUA”, și-a început premierul discursul.

Acesta a decis să continue să vorbească în limba engleză, apreciind că se poate face înțeles sub această formă.

”Am venit aici pentru a vorbi despre beneficiile acestor exerciții militare și pentru a vorbi despre parteneriatul nostru, în vremuri bune, precum și în vremuri dificile. Precum este situația din Ucraina, dar România este gata să intervină în calitate de aliat special al SUA. Toate exercițiile militare pe care le facem împreună ar trebui făcute sub acoperirea NATO și a SUA, pentru a demonstra că suntem parteneri serioși și de încredere. Am venit să văd capacitatea avioanelor F-16 în calitate de cumpărător. Sunt profund impresionat de aceste aparate, dar sunt și mai impresionat de piloți. O să îmi amintesc întotdeauna conversația pe care am avut-o cu pilotul în zbor. Sper ca din 2017 să mă simt și mai în siguranță atunci când piloții români vor fi instruiți să piloteze aceste avioane F-16”, a mai spus Victor Ponta.

Acesta a fost copilot într-un zbor la bordul unui F-16, în ultima zi a exercițiului româno-american Dacian Viper 2014.

Ponta așteaptă momentul în care avioanele F 16 vor fi pilotate de români

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   SUA,   parteneriat,   zbor
 
 
 
Loading...