Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victor Ponta a povestit cum au decurs negocierile pe pactul de coabitare din 2012: Băsescu îl poreclise "Teroristul" pe Dragnea 

Victor Ponta a povestit cum au decurs negocierile pe pactul de coabitare din 2012: Băsescu îl poreclise "Teroristul" pe Dragnea 

Un articol de: - 16 Mar 2018, 14:43
Eveniment

Victor Ponta a povestit vineri cum a decurs cu exactitate negocierile privind pactul de coabitare încheiat în 2012 cu Traian Băsescu în baza căruia a fost acceptat ca premier după alegerile câştigate de USL.

Într-o notă comică, Victor Ponta a povestit în interviul acordat ştiripesurse.ro şi cum Traian Băsescu îi spunea "Teroristul" lui Liviu Dragnea în baza relaţiei lor mai vechi.

”Cum a fost cu acordul de coabitare, că tot aud. Băsescu tot insista și în țară, și la nivel european că el nu cedează și nu îl pune pe Ponta premier, că are probleme de integritate, că nu vrea. A venit Liviu Dragnea și a spus că el se știe bine cu Iulian Chifu de la Cotroceni și că poate mai există o cale. Asta a fost ideea lui Dragnea, care a zis că vorbește cu Chifu, că el se înțelegea bine cu consilierul lui Traian Băsescu. După care, marți seară, m-a chemat pe mine, pe Crin Antonescu, l-a evitat pe Daniel Constantin, ca să nu afle Dan Voiculescu. Crin a refuzat la început, dar eu i-am zis stai să vedem măcar ce vor, să vedem în ce condiții ne dă mandatul.

Dragnea și Chifu au făcut draftul, iar marți seara am zis că mergem la Cotroceni să ne vedem cu Băsescu. Ne-am urcat eu, Crin și Dragnea în mașină să mergem la Cotroceni. Care era, de fapt, problema lui Dragnea? Că Băsescu i-a tot spus că el nu pune cercetați penal în Guvern. Băsescu a fost până la urmă de acord să-l pună pe Dragnea, că mi-a povestit pe urmă cum a fost tot.

Episodul a fost cam așa: Eu și Crin stăteam de o parte a mesei, Băsescu în față, iar Dragnea și Chifu în lateral, scriau la Acord. La un moment dat, Băsescu mi-a zis: l-ai văzut, mă, pe teroristu, ce repede scrie? Acum că vrea și el în Guvern. Ei se cunoșteau de mai de mult și așa îi spunea lui Dragnea, ”Teroristu”.

Nu a fost nico anexă secretă. Am originalul acasă, cu tot cu însemnările pe el, că mai am și eu documentele mele.

Eu i-am zis lui Băsescu să semnăm Acordul de coabitare, dar în același timp să ne dea și Decretul de desemnare a Guvernului. Era genul de afacere în care nici una dintre părți nu avea încredere.

A publicat decretul în Monitorul Oficial, apoi Băsescu s-a dus joi la Consiliul European și alerga după Martin Schulz să îi spună că s-a înțeles cu USL-ul. Asta s-a văzut la televizor și așa a apărut nebunia cu Acordul de coabitare”, a spus Victor Ponta.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Liviu Dragnea,   Traian Basescu