Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ponta şi Năstase, salvaţi "cu limbă de moarte" de Pop: Consiliul de Atestare nu mai poate propune retragerea titlului de doctor

Ponta şi Năstase, salvaţi "cu limbă de moarte" de Pop: Consiliul de Atestare nu mai poate propune retragerea titlului de doctor

Un articol de: - 29 Iun 2012, 15:20
Ponta şi Năstase, salvaţi "cu limbă de moarte" de Pop: Consiliul de Atestare nu mai poate propune retragerea titlului de doctor Eveniment

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) nu se mai poate pronunța cu privire la plagiatul premierului Victor Ponta, întrucât Ordinul de vineri al ministrului Educaţiei abrogă trei alte ordine anterioare, inclusiv prevederile privind posibilitatea ca instituţia să propună ministrului retragerea titlului de doctorat sau răspunderea solidară a conducătorului de doctorat, transmite Mediafax.

De asemenea, este abrogată şi prevederea conform căreia dacă se constată că o teză de doctorat nu respectă "standardele de calitate sau de etică profesională, inclusiv asigurarea originalităţii conţinutului", conducătorul de doctorat răspunde solidar împreună cu autorul tezei de doctorat, riscând pierderea calităţii de conducător de doctorat sau de doctor. În cazul lui Victor Ponta, conducătorul de doctorat este fostul premier, Adrian Năstase.

În plus, din noul ordin al ministrului Educației lipsesc prevederile referitoare la faptul că "orice persoană, inclusiv membrii CNATDCU, poate sesiza în scris (...) Consiliul general CNATDCU cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data susţinerii acesteia".

Vezi AICI dovezile privind plagiatul lui Victor Ponta

Ministrul interimar al Educaţiei a fost, vineri, la Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care trebuia să ia în discuţie posibilul plagiat al lui Victor Ponta. Între timp, componenţa acestui Consiliu a fost desfiinţată de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, al cărui mandat se încheie chiar astăzi.

Într-o intervenţie telefonică la Ştirile B1 TV, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, vineri dimineaţă, că va trimite luni Corpul de control la acest Consiliu, pe motiv că acesta îşi iese din atribuţii.

Vezi AICI mai multe detalii despre acest caz.


Citeşte mai multe despre:   plagiat,   Victor Ponta