Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ponta susține adopția maidanezilor: Nu o să fiu deloc mândru să trăiesc într-o țară care măcelărește animalele

Ponta susține adopția maidanezilor: Nu o să fiu deloc mândru să trăiesc într-o țară care măcelărește animalele

Un articol de: - 28 Sep 2013, 18:54
Ponta susține adopția maidanezilor: Nu o să fiu deloc mândru să trăiesc într-o țară care măcelărește animalele Eveniment

Premierul Ponta a vorbit, sâmbătă, despre adopția maidanezului Fredy de către familia sa, spunând că este un mesaj pentru români pentru a face același lucru ca eutanasia să fie ultima variantă luată în calcul.

"Categoric da (este un mesaj de a încuraja românii să facă acelaşi lucru - n.r.). Am spus pe de o parte că problema câinilor maidanezi, mai ales când s-a pus în balanţă cu viaţa unui copil, a unor oameni, e clar că trebuie făcut ceva. Parlamentul a adoptat legea, autorităţile locale au acum instrumentele necesare, dar mi-aş dori enorm de mult ca să nu se treacă la faza a treia, pe care o cunoaşteţi, ci există două faze anterioare: este faza de adopţie şi faza de păstrare într-un adăpost şi sterilizare. Mi-aş dori, dacă suntem o ţară civilizată, să folosim cât mai mult primele două faze. Acesta a fost mesajul şi semnalul meu", a explicat premierul.

Ponta a ținut să precizeze că maidanezul Fredy, care a apărut într-o fotografie postată pe Facebook, este de fapt câinele adoptat de mama sa, citează Mediafax.
 
"Nu o să fiu deloc mândru să trăiesc într-o ţară care măcelăreşte animale. Pe de altă parte, nici nu putem să trăim într-o ţară în care copiii sunt omorâţi de câini, e evident acest lucru. Şi atunci cred că o implicare pentru a se merge cât mai mult pe adopţia câinilor, pe adăposturi, pe alte soluţii... Până la urmă, primarul singur ce să facă? Indiferent că e primarul din Bucureşti sau din Bistriţa. Dacă nu există un anumit efort comun al societăţii, nu se va rezolva niciodată. Nici măcar cu eutanasia nu se va rezolva, pentru că, dacă în continuare oamenii au câini în curte şi le dau drumul, o să fie o poveste fără sfârşit. Or, cred că este nevoie de un efort colectiv pentru a rezolva o problemă reală şi gravă şi care nu mai putea fi amânată", a mai afirmat Ponta.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta