Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul pentru Mediul de Afaceri: ”Portalul destinat informării asupra mecanismului prevenirii a devenit funcţional”

Ministerul pentru Mediul de Afaceri: ”Portalul destinat informării asupra mecanismului prevenirii a devenit funcţional”

Un articol de: - 29 Apr 2018, 21:55
Ministerul pentru Mediul de Afaceri: ”Portalul destinat informării asupra mecanismului prevenirii a devenit funcţional” Eveniment

Portalul www.prevenire.gov.ro, dedicat informării publice în ceea ce priveşte mecanismul de funcţionare a prevenirii, instituit prin Legea prevenirii, a devenit operaţional.

Anunțul a fost făcut duminică de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Anteprenoriat.

”Portalul www.prevenire.gov.ro este instrumentul care adună toate principiile Legii prevenirii, o lege foarte aşteptată de mediul de afaceri, prin care vrem să schimbăm percepţia asupra relaţiei antreprenor - stat. Nu ne aflăm pe poziţii antagonice. Suntem parteneri, iar această lege este doar un prim pas în modernizarea actului de control, creşterea gradului de educare antreprenorială şi conformarea colaborativă. Prin crearea şi gestionarea acestei platforme Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat îşi consolidează rolul de partener al antreprenorilor români şi străini, oferindu-le cele mai bune soluţii de dezvoltare a afacerilor în România”, a declarat ministrul Ştefan Radu Oprea, potrivit Adevărul.

De asemenea, ministerul a anunţat că atât firmele, cât şi persoanele fizice, au acces direct, nediscriminatoriu şi transparent la informaţii despre drepturile şi obligaţiile persoanelor supuse activităţilor de control, precum şi atribuţiile autorităţilor care constată contravenţiile şi aplică sancţiunile.

”Portalul asigură mecanismul de funcţionare al prevenirii, oferind totodată autorităţilor cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor accesul la platforma comună de popularizare a materialelor documentare şi ghidurilor de bună practică din domeniile menţionate anterior”, se arată în comunicat.