Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Numărul global de șomeri ar putea ajunge la 25 de milioane, conform Organizației Internaționale a Muncii

CORONAVIRUS | Numărul global de șomeri ar putea ajunge la 25 de milioane, conform Organizației Internaționale a Muncii

Un articol de: Andrei Ștefan - 19 Mar 2020, 08:24
CORONAVIRUS | Numărul global de șomeri ar putea ajunge la 25 de milioane, conform Organizației Internaționale a Muncii Eveniment

Extinderea pandemiei de coronavirus și măsurile drastice adoptste de state pentru combaterea virusului ar putea declanşa o criză economică globală, iar până la 25 de milioane de oameni și-ar putea pierde locul de muncă, în cel mai pesimist scenariu, arată o estimare a Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO), conform AFP.

„În schimb, dacă vom vedea un răspuns coordonat la nivel internaţional, aşa cum s-a întâmplat în timpul crizei financiare globale din 2008-2009, atunci impactul ar putea fi semnificativ mai mic", au mai declarat reprezentanţii ILO.

Organizaţia a subliniat importanța luării unor măsuri urgente, de amploare şi coordonate, pentru a-i proteja pe muncitori la locurile de muncă. Măsurile includ extinderea protecţiei sociale, sprijinirea păstrării forţei de muncă prin programe de lucru mai scurte sau concedii plătite, precum şi ajutoare financiare şi scutiri de taxe, inclusiv către IMM-uri.
 

În cadrul unor simulări, ILO a concluzionat că numărul global de şomeri ar urma să crească cu o cifră cuprinsă între 5,3 milioane (conform unui scenariu optimist) şi 24,7 milioane (conform unui scenariu pesimist), comparatic uc 22 milioane de șomeri, din timpul crizei financiare globale din 2008-2009.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   someri