Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MASACRUL DE LA PSIHIATRIE: Posibile explicații oferite Dr. Lavinia Țânculescu, în direct pe B1 TV: Poate fi o chestiune de supraviețuire. X, y se uită urât la mine, îmi vrea răul, deci mai bine acționez primul (VIDEO)

MASACRUL DE LA PSIHIATRIE: Posibile explicații oferite Dr. Lavinia Țânculescu, în direct pe B1 TV: Poate fi o chestiune de supraviețuire. X, y se uită urât la mine, îmi vrea răul, deci mai bine acționez primul (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Aug 2019, 11:26
Eveniment

Dr. Lavinia Țânculescu, psiholog și profesor la SNSPA, a oferit, în direct pe B1TV, câteva explicații pentru masacrul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău, enumerând câteva circumstanțe care ar fi putut să contribuie la această tragedie.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU ...E EXTREM DE DUREROS

„Vedeți, este și nedeontologic din partea mea să vorbesc despre un om pe care nu l-am întâlnit. N-o să fac acest lucru. Referindu-mă exclusiv la cazul de la Buzău, o să vă spun despre situația pacientului, care vine cu o condiție psihiatrică la spital. Aici pot fi două situații, în care pacientul vine voluntar și situația în care acesta vine involuntar. Este foarte posibil ca acest om să fi fost internat involuntar, deci împotriva voinței dumnealui. Acești pacienți, unii dintre ei, care sunt în situații acute, ar trebui să fie foarte atent supravegheați pentru că au niște condiții psihiatrice care sunt asociate cu ideea de pericol. Ei, în sine, nu sunt rău-intenționați, dar au sentimente asociate ideii de intruziune din partea altora. Alții vor să-mi facă rău. Halucinații în legătură cu faptul că x sau y îmi vrea răul, se uită într-un fel anume și, înainte de a mă omorî el pe mine, îl omor eu pe el. Este o chestiune de supraviețuire, mai mult decât de criminalitate intenționată”, a spus Țânculescu, în emisiunea moderată de Irina Petraru.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ...

Totuși, psihologul consideră că, la această tragedie, a contribuit și „mediatizarea mai amplă” pe care cazurile de acest gen au avut-o în ultima perioadă, sugerând practic că acoperirea mediatică de care s-a „bucurat” cazul Caracal a alimentat sentimentele oamenilor cu înclinații criminale.

ȘOC ȘI GROAZĂ ÎN SHOWBIZ! ANDREEA MARIN, IMAGINI DE COȘMAR! A INTRAT ÎN DEPRESIE ȘI S-A GÂNDIT CHIAR LA SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

„Cred că este vorba despre mediatizarea mai amplă, în perioada aceasta. Nu cred că este un fenomen care se întâmplă exclusiv în țara noastră. Cred că este doar mai mediatizat, în ultima vreme. Publicul este mai sensibil la aceste tipuri de știri. Nu cred că este ceva neobișnuit. Există condiții psihologice care conduc aici. Cred că doar presa a fost mai alertă în perioada aceasta și, cumva, pe fondul acesta, lumea începe să devină mai sensibilă la acest gen de informații”, a spus Laura Țânculescu.

Vedeți, este și nedeontologic din partea mea să vorbesc despre un om pe care nu l-am întâlnit. n-o să fac acest lucru. Referindu-mă exclusiv la cazul de la Buzău, o să vă spun despre situația pacientului, care vine cu o condiție psihiatrică la spital. Aici pot fi două situații, în care pacientul vine voluntar și situația în care acesta vine involuntar. Este foarte posibil ca acest om să fi fost internat involuntar, deci împotriva voinței dumnealui. Acești pacienți, unii dintre ei, care sunt în situații acute, ar trebui să fie foarte atent supravegheați pentru că au niște condiții psihiatrice care sunt asociate cu ideea de pericol. Ei, în sine, nu sunt rău-intenționați, dar au sentimente asociate ideii de intruziune din partea altora. Alții vor să-mi facă rău. Halucinații în legătură cu faptul că x sau y îmi vrea răul, se uită într-un fel anume și, înainte de a mă omorî el pe mine, îl omor eu pe el. Este o chestiune de supraviețuire, mai mult decât de criminalitate intenționată.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Lavinia Tanculescu,   Sapoca,   Buzau
 
 
 
Loading...