Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poșta Română, plângere penală împotriva unor membri din fosta conducere, printre care noul ministru al Comunicațiilor

Poșta Română, plângere penală împotriva unor membri din fosta conducere, printre care noul ministru al Comunicațiilor

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 12:19
Poșta Română, plângere penală împotriva unor membri din fosta conducere, printre care noul ministru al Comunicațiilor Foto: Alba24 Eveniment

Poșta Română a redactat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București împotriva unor membri din fosta conducere a companiei. Între ei se află și Alexandru Petrescu, noul ministru al Comunicațiilor, informează profit.ro.

În respectiva plângere penală se face referire la infracțiuni precum abuz de încredere, deturnare de fonduri, delapidare, gestiune frauduloasă și abuz în serviciu, prejudiciul fiind estimat la 1,8 milioane lei.

Plângerea este semnată de Elena Petrașcu, în calitate de reprezentant și director general al Poștei. Ea a condus compania din octombrie 2017 până în februarie 2018.

Documentul arată că, în 2015, sumele destinate majorării capitalului social al companiei de brokeraj, PRBA, ar fi fost folosite, prin dispoziția administratorilor, pentru achitarea cheltuielilor curente înainte de obținerea aprobării din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și înregistrării la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Compania de brokeraj este controlată integral de Poșta Română, unde statul deține peste 90% din acțiuni, diferența revenind Fondului Proprietatea. În plângerea penală este precizat că se bazează pe constatări ale Corpului de Control din cadrul Poștei Române.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Petrescu,   Posta Romana,   Elena Petrascu